Algemeen

Favoriet bij koud weer: Buff

Buff

Vanaf het moment dat de temperatuur een beetje zakt, kun je mij erin uittekenen: Buff. Nee, dat was niet een abrupte, onlogische afbreking van de zin. Buff is een merk. Het merk Buff maakt ‘multifunctional headwear’

Dat kan ik proberen uit te leggen, maar plaatjes kijken gaat een stuk sneller:

Buff

Dit zijn geen 12 verschillende modellen van Buff, dit is er eentje, die je op 12 verschillende manieren kunt dragen. Er zijn wel verschillende modellen, maar vandaag zal ik het alleen hebben over de Original en de Polar fleece. Mijn favorieten.

Mijn vriend roept al jaren dat mijn thermostaat kapot is: ik heb het altijd koud maar ik kan ook niet tegen warmte. Toch heb ik liever kou, omdat ik mij daarop kan kleden. Vanaf het moment dat het zo’n 10 graden is heb ik graag iets om mijn nek, een sjaal is alleen veel te warm. Nog erger dan het hebben van een koude nek is een zweterige en kriebelende nek van je sjaal. Buff heeft voor zulke dagen de perfecte oplossing: de Buff Original.

Buff Original

Eigenlijk stelt de Buff Original weinig voor; het is een dun, naadloos, koker-vormig lapje stof. Hij is gemaakt van 100% microfiber polyester en is heel elastisch.
Als het frisser wordt krijg ik snel last van mijn oren. De Buff Original kan ik makkelijk over mijn oren trekken, wat voorkomt dat ik zere oren krijg.
De Buff Original kan ook makkelijk onder een cap gedragen worden. Tijdens het rijden is hij dus ook ideaal om te voorkomen dat je koude oren krijgt. Omdat hij zo lekker dun is, zal het niet snel te warm worden én kan je ook nog prima horen wat je instructeur te vertellen heeft.

Redenen waarom ik zo dol ben op de Buff Original:

  • Naadloos; geen kriebelende naadjes
  • Elastisch; makkelijk over mijn oren te trekken en blijft goed zitten
  • Dun; geen gezweet
  • Kwaliteit; ook na 100 x wassen blijven ze in model
  • Drogen super snel

Ik fiets elke dag naar stal, en er komt een moment dat de Buff Original niet warm genoeg meer is. Dan stap ik over naar de Buff Polar Fleece. Het model is hetzelfde, maar de Buff Polar Fleece is, zoals de naam al doet vermoeden, gevoerd met fleece.

Buff Polar Fleece
Hoewel de warmte op de fiets heel welkom is, zal ik deze niet gebruiken tijdens een training in de bak. Wel kan ik me voorstellen dat hij tijdens een buitenrit in de winter heerlijk zal zijn.

Buff Polar Fleece

Lekker warme oren

Buff Polar Fleece wint het wat mij betreft van elke sjaal. Ik kan hem precies zo dragen waar ik warmte wil hebben en ik heb nooit last van een wapperende sjaal. Binnen no-time is het een warme muts en als je hem even helemaal niet om wilt, vouw je hem tot een compact pakketje op, en doe je hem in je jaszak.

De collectie van Buff is gi-gan-tisch. Effen kleuren tot aan de leukste printjes, er is echt ontzettend veel keus. Prijzen beginnen zo rond de € 17,95. Enthousiast geworden? Bol.com heeft een uitgebreid assortiment aan Buff’s.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie