Algemeen

Hypozin: beste middel tegen rotstraal

Hypozin

Het kan elk paard overkomen: rotstraal. Soms zijn ze het, soms hebben ze het. Zoals we uit de boekjes leren is rotstraal een aandoening aan de onderkant van de hoef en is het te herkennen aan een zachte straal met een geur die het beste te omschrijven valt als: GADVERDAMME. In deze blogpost de oplossing: Hypozin. 

Rotstraal is vrij makkelijk te herkennen en kan gelukkig ook goed behandelt worden. Behandel je het niet dan kan het een ernstig probleem worden. Mocht je willen weten hoe het er dan uitziet, Google gerust eens naar afbeeldingen. Doe dat bij voorkeur niet als je aan het eten bent of dat binnen 48 uur nog wilt doen… Brr. Bah.

Kira deed pas ook weer gezellig mee, aan twee hoeven waren de stralen zachter dan ze hoorden te zijn. Niet voor het eerst, de combinatie van vlas en smeerkees Kira is een goed recept voor rotstraal. Tijd voor Hypozin.

Hypozin heeft een hoog zinkoxide gehalte. Zinkoxide heeft een uitdrogende werking en geeft bovendien een beschermend laagje. Waar je dat eerder hebt gehoord? Misschien van Sudocrem. Sudocrem is onder paardenmensen erg populair, bij ons op stal zie ik het regelmatig voorbij komen. Anyway. Het gehalte zinkoxide in Hypozin is vele malen hoger dan in Sudocrem.

Hypozin is een pasta en zit in een spuittube. Het is een vrij dikke pasta en wit/lichtblauw van kleur. Goed te vergelijken met tandpasta. Zo goed zelfs, dat ik de Hypozin ook aanbreng met een tandenborstel, er wordt namelijk geen applicator bij geleverd.

Hypozin

Met een klein tandenborsteltje kan je mooi precies de Hypozin aanbrengen. Hypozin blijft zowel op een droge als op een natte hoef zitten. Herhaal het smeren elke dag totdat de rotstraal weg is. Een spuit Hypozin van 100 gram zou 3 tot 4 weken mee moeten gaan, in mijn geval is dat veel langer. Na 2 weken smeren ben ik volgens mij nog nauwelijks op de helft. Voordelig in gebruik dus.

Mocht jouw paard ook last hebben van rotstraal, probeer dan echt Hypozin. Ik ben fan, al jaren.
Hypozin is onder andere verkrijgbaar bij Epplejeck en Divoza.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie