Algemeen

Paardrijden in Kroatië

Paardrijden in Kroatie

Afgelopen weken was ik in Kroatië, en wauw wat is dat een veelzijdig land. Je kunt zwemmen in het helderste water dat je ooit hebt gezien, jezelf helemaal uitputten bij een hike naar de top van een berg en je ogen uitkijken in de prachtige National parken. Én je kunt natuurlijk op een paard stappen en genieten van de natuur. Kijk je mee met mijn 2 uur durende rit?

Ik boekte per e-mail een rit van 2 uur bij Ranch Terra, deze stal ligt op 10 minuten afstand van dé trekpleister van Kroatië: de Plitvice meren. Je kunt bij Ranch Terra ook dagtochten maken.

Bij aankomst werd ik meteen ontvangen door Marija, waar ik al eerder mee gemaild had. Ik moest een formulier ondertekenen dat ik hen niet verantwoordelijk zou stellen, als ik door mijn eigen onvermogen eraf zou stuiteren. Vervolgens werd ik begroet door mijn gids Hana. Mijn paard stond al klaar, een schimmelruin genaamd Skelton. Er waren prima caps beschikbaar en ook het zadel was dikke prima. Hana ging zonder zadel, de held!

De rit ging door prachtige natuur, over zelfgecreëerde paden, een heuvel op. We moesten 1x een weg oversteken (heen en terug) maar zijn verder niemand tegengekomen. Heerlijk!

Paardrijden in kroatie

Jep, dit was een pad

Skelton was super braaf en voorzichtig. Heuveltjes op en af gingen uiterst voorzichtig. Dat de paarden de route maar al te goed weten was wel duidelijk. Skelton stopte tekens precies met draven of galopperen als dat moest. De automatische piloot stond aan en die ging ook niet meer uit. Dat is nog eens zorgeloos paardrijden.

Paardrijden in Kroatie

Genoeg open stukken om een sprintje te trekken

De paarden bij Ranch Terra zagen er allemaal goed uit. Ze stonden in een heerlijk grote wei en er zijn stallen. Na het rijden plukte Hana nog wat verse perziken voor de paarden en voor onszelf. Wellicht een kleine moeite, want er stonden veel perzikbomen, maar dat je met je handen vol verse perziken vertrekt zegt wel iets over de gastvrijheid.

De rit van 2 uur was voor mij precies lang genoeg. Een uurtje korter kan ook, en zoals ik al eerder schreef, je kunt ook langere tochten maken. Een uur paardrijden kost € 20,- per persoon, maar als je alleen bent, zoals ik was, betaal je € 30,- per uur. Ik betaalde 450 Kuna, wat omgerekend dus ongeveer € 60,- is.


(Tja.. er is een reden dat ik blogger ben en geen vlogger he… 😅)

Als je Kroatië bezoekt, dan is het bezoeken van de Plitvice meren min of meer een vereiste, dus dan zit je meteen in de buurt van Ranch Terra. Het is sowieso aan te raden om in de buurt te overnachten zodat je vroeg bij de Plitvice meren kunt zijn (want geloof me, het wordt druuuuuk daar, later op de dag). Paardrijden en de meren bezoeken zou ik niet op 1 dag doen maar als je er toch overnacht dan is een rit op de dag van aankomst of vertrek wel een aanrader! Als je een dagtocht gaat maken is een extra nachtje misschien sowieso handig. Je kunt overigens ook bij Ranch Terra een kamer boeken.

Ga je naar Kroatië toe en lijkt paardrijden bij Ranch Terra jou ook wel wat? Als je het contactformulier invult op hun website krijg je snel reactie. Zowel Marija als Hana spraken prima Engels.

En, waar gaat jouw volgende vakantie heen?

Paardrijden in Kroatie

Dit uitzicht maakt paardrijden nóg leuker

 

Verder lezen:

2 Reactie(s)

 • Reply
  Sandra
  17 september 2018 at 23:48

  Wauw, gave omgeving om een rit te maken! Wij hebben afgelopen juni een rit gemaakt in Amerika, alleen hadden wij niet de luxe van een privé-rit haha!

  Voor volgend jaar hebben we toevallig Kroatië op de planning staan, misschien kunnen we daar ook een rit gaan maken! 😀

  • Reply
   Laura - Stalgenootje.nl
   17 september 2018 at 23:59

   Oh wat gaaf! Ik ben verliefd op Amerika, maar heb er gewoon niet aan gedacht om te gaan paardrijden toen ik er was. Iets voor de volgende keer!

Plaats een reactie