Algemeen

Snelle manier voor een frisse cap: GreenXL Cap Cleaner

Als je met je schone outfit fris en fruitig staat te wezen, dan wil je dat gevoel niet verpesten door een champignon op je hoofd te zetten. En dan bedoel ik de geur en niet de pasvorm.

Sommige caps hebben zo’n handige uitneembare binnenvoering die je makkelijk in de wasmachine kunt knikkeren, die van mij heeft dat dus niet.. Maar ook als je die wel hebt heb ik toch nog een handige tip.
Een combinatie van een tikkeltje lui aangelegd een druk bestaan en het gevaar om, met een nog natte cap, te moeten rijden, is voor mij reden genoeg om niet elke week mijn cap te wassen. And I am pretty sure dat ik de enige niet ben.. Dames? Heren?
Wél wil ik mijn cap fris houden en hiervoor heb ik een tijdje geleden een hele fijne spray ontdekt.

Er zijn meerdere spray’s op de markt die kleding en ander textiel een frisse geur geven. Maar alleen een frisse geur is niet wat ik wil. Een beetje desinfectie kan geen kwaad met al dat stof en zweet. En dat is precies wat de GreenXL Cap Cleaner doet: je cap fris én schoon houden.


GreenXL-Cap-Cleaner-04

Het unieke van de Cap Cleaner van GreenXL is dat deze op basis van probiotica is. Probiotica brengen we meestal in verband met de spijsvertering, maar het is ook inzetbaar op andere fronten. Hoe dit precies in zijn werk gaat kan GreenXL veel beter uitleggen dan ik, dus mocht je het interessant vinden dan raad ik je aan om de pagina over probiotica te lezen op de site van GreenXL.

De spray heeft een aangename, frisse geur en diezelfde geur blijft ook lang in mijn cap ‘hangen’. Als ik na het rijden, mijn cap, op zijn zachtst gezegd, vochtig weg leg en de cap cleaner erin heb gesprayd, tref ik hem de volgende dag weer lekker fris aan.
Ook mijn laarzen spray ik regelmatig even in, dit doe ik al sinds dat ik ze heb en ik durf eigenlijk best te zeggen dat mijn laarzen heel fris ruiken.. (Hmm, terwijl ik dat typ besluit ik meteen ook een fles bij mijn sneakers te zetten)

Hoewel ik de spray heel erg fijn vind, verwijdert het natuurlijk niet al het vuil wat uiteindelijk in je cap komt.
Daarom mag mijn cap zo nu en dan, mee onder de douche. Een beetje shampoo voor mij, een beetje shampoo voor mijn cap. De shampoo die ik hiervoor gebruik is de Tea Tree Shampoo van Dr. Organic. Tea Tree werkt ontsmettend en de shampoo maakt de boel weer lekker schoon. Normaal gesproken kan ik niet zo enthousiast worden van een shampoo, maar ik begin erg gehecht te raken aan deze shampoo.

Ik koop hem bij Holland and Barrett, wat voorheen De Tuinen was. Zo’n flesje is niet gratis (€ 8,99) maar gelukkig hebben ze regelmatig de actie ’tweede artikel voor een euro’. Dus dan sla ik weer even in.

Dr. Organic is een natuurlijk merk die bovendien ook dierproefvrij is. Sowieso gebruik ik bijna alleen ‘natuurlijke’ producten. Niet omdat ik met geitenwollen sokken in sandalen loop, maar omdat mijn huid niet zoveel verdraagt. En omdat hij zo huidvriendelijk is, durf ik Kira er ook van boven tot onder mee te soppen.

GreenXL-Cap-Cleaner-01

Voor mij is de GreenXL Cap Cleaner samen met de Dr. Organic Tea Tree shampoo de gouden combinatie om mijn cap schoon en fris te houden.
De Cap Cleaner is niet goedkoop, maar hij gaat echt heel lang mee. Wat mij betreft is hij zijn geld dus absoluut waard.

Verkrijgbaarheid:
GreenXL heeft zelf een webshop, maar hier heb ik nog niet besteld. Wel heb ik goede ervaring met de Dierapotheker.nl die de spray ook verkoopt.

Hoe zorg jij ervoor dat je cap fris blijft? Ga je ook een flesje bestellen?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie