Algemeen

What’s in my (new) grooming bag

Reisenthel Bike basket

Als er ergens een poetskist open staat, dan kan ik daar niet voorbij lopen zonder even te gluren. Voor kasten geldt trouwens hetzelfde. Altijd nieuwsgierig naar handige en leuke dingen.

Daar ben ik echt niet de enige in, dus in deze blogpost laat ik zien wat er in mijn (nieuwe) poetstas zit.

Eerst even de tas voorstellen
Lang, lang geleden kreeg ik mijn eerste poetskoffer. Nadat ik daar ruim 20 jaar heel lang tegenaan heb gekeken was het tijd voor iets nieuws. Maar wat? Een poetskoffer is stevig, maar groot. Een poetstas is compact, maar van die ingezakte hoopjes tas, die ik regelmatig zie liggen, word ik niet blij. Ik heb dus heel lang getwijfeld of ik een tas of een koffer wilde, een bezoekje aan de showroom van Reisenthel nam die twijfel helemaal weg. Het werd een fietsmand.

Wait. What? Je leest het goed, mijn nieuwe poetstas is een fietsmand. De ‘Bike basket’ van Reisenthel is compact, heeft een extra versteviging waardoor hij niet in elkaar zakt, is voorzien van handige vakjes en is verkrijgbaar in printjes én basiskleuren. Hallelujah!

Dan nu, de inhoud:

Poetstas vulling

Voilà. De inhoud van mijn poetstas. Allemaal spullen die ik (bijna) dagelijks gebruik. En uiteraard de overbodige spullen die ik er eens uit moet knikkeren…

De meeste spullen zullen bekend zijn, maar toch even een kleine toelichting van de inhoud. Hetgeen wat ik het meeste gebruik voor mijn dagelijkse poetsroutine is de rubberen nopjes handschoen, gevolgd door de zachte Oster borstel.

 

 

 

 

 

 

 

Als ik haast heb of Kira voelt klam aan door de warmte gebruik ik alleen de borstel die links onderin op de foto staat. Deze borstel zat 15 jaar geleden in een poetstasje die ik kocht.

De extra zachte (crèmekleurig) en de harde borstel (paars) gebruik ik niet zo vaak. De ‘magic brush’ gebruik ik vaak na het rijden, als ik Kira niet afspuit, om alles even glad te borstelen. Ik vind de magic brush een fijne borstel, maar snap niet zo goed waarom je er meteen 3 zou moeten aanschaffen. Die van mij is van Fairplay, omdat ik die los kon kopen in plaats van in een set. Gelukkig kun je tegenwoordig op meer plekken een losse magic brush kopen.

De Oster manenborstel gebruik ik bijna dagelijks voor d’r manen. D’r staart laat ik zoveel mogelijk met rust omdat ik er geen haren uit wil trekken.

 

 

 

 

 

 

 

Naast de manenborstel ligt de Solocomb, hier heb ik een apart artikel over geschreven. Deze gebruik ik voor het kortwieken van Kira’s manen. Een vriendelijk alternatief voor manen trekken.

De schaar heb ik om haar staart bij te knippen en de rosborstel is sinds dat ik een poetshandschoen heb werkloos.

De wollen poetshandschoen heb ik aangeschaft omdat ik hoopte dat ik daarmee Kira’s hoofd wel mocht poetsen. Helaas… dan maar om het laatste stof van d’r lichaam af te borstelen!

Een pakje babydoekjes mag natuurlijk niet ontbreken. Ik gebruik op dit moment die van de Lidl, waar ik erg tevreden over ben. Er zijn 2 doorslaggevende eisen die ik stel aan babydoekjes.
1. De verpakking moet hersluitbaar zijn, en dan niet met zo’n plakkertje die met 3 zandkorrels en 2 haren met geen mogelijkheid meer dichtblijft.
2. De geur moet ok zijn.

Tot zover de poetsbenodigdheden, over op mijn favoriet: smeerseltjes!

Vetramil: honingzalf, onmisbaar bij mijn stuntpiloot.
Uierzalf: Kira heeft een aantal littekens die nog wel eens willen gaan schilferen, de uierzalf van Bogena is al jarenlang favoriet.

 

 

 

 

 

 

 

Vapo zalf: een dierenarts heeft ooit het advies gegeven om vapo zalf op het randje van de neus te smeren als ze last hebben van stof/pollenallergie en veel briesen. Begin van het voorjaar smeer ik het daarom nog wel eens, maar kan niet echt zeggen of het veel uitmaakt..

Hypozin: het beste middel dat er is als je paard zachte stralen heeft. Kira d’r hoeven zijn op dit moment kneiterhard dus de Hypozin wordt niet gebruikt en ligt nu dan ook in mijn kast. Samen met een kleine tandenborstel om de Hypozin op de hoef te smeren.

Care Plus zonnebrandcrème SPF 50: Kira heeft 1 klein wit stipje op d’r neus en witte voeten: brandgevaar! Ik vind deze zonnebrandcrème fijn omdat het in een handige kleine verpakking zit en omdat het een dikke crème is die goed op de huid/vacht blijft zitten.

 

 

 

 

 

 

 

Hypomok: mokzalf. Gelukkig heeft Kira zelfden last van mok, maar ondanks het smeren met zonnebrandcrème was het deze zomer goed raak. Hypomok heeft gelukkig zijn werk goed gedaan!

Effol mondboter: ik smeer Kira’s mondhoeken altijd in als ze een bit in krijgt, in principe bevalt de Effol mondboter goed maar van een bitfitter kreeg ik een ander product geadviseerd, dus die wil ik ook eens gaan proberen en vergelijken.

 

 

 

 

 

 

 

Zo. Dat waren de spullen die ik dagelijks door stal heen sleep in mijn nieuwe fijne poetstas. Maar dat is nog niet alles. Want…… ik mag zo’n vet handige poetstas van Reisenthel weggeven! Houd de Facebookpagina van Stalgenootje.nl in de gaten, want de winactie is coming soon.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie