Boekentips

[Boekentip] Stapelgek van Paarden – MK de Manvan

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: een nieuw boek van MK de Manvan. Zijn eerste twee boeken stonden al in mijn boekenkast en op Horse Event kocht ik boek nummer 3.

MK de Manvan is een pseudoniem. Dat mag duidelijk zijn. Wie “MK” is, is jarenlang een geheim gebleven maar voor de publicatie van zijn derde boek is het bekend gemaakt. Hij moest wel, want naast het uitgeven van een boek staat er nog meer op het programma: een theatershow. Anoniem op een podium staan is toch wat lastig.

Het boek is er uiteraard om te lezen, maar er zit ook een CD in met daarop 5 liedjes die worden gezongen door MK himself. De songtekst van 4 van de liedjes zijn terug te vinden in het boek, daarnaast vind je in het boek ook 22 columns en ‘equitweets’. Kleine stukjes (rijmende) tekst.

Natuurlijk heb ik het boek gekocht voor de columns. MK beschrijft in zijn columns de belevenissen die hij heeft als ‘de man van’ een paardenvrouw. Daarbij neemt hij het paardenwereldje regelmatig op de hak, afgewisseld met een portie gezonde zelfspot. Gaat er al een lampje branden? Ja, MK de Manvan is mijn grote voorbeeld geweest om zelf ook columns te schrijven en te publiceren.

Met een lach en een traan (van het lachen) heb ik ook weer zijn derde boek gelezen en ik kan niets anders zeggen dan, koop dat boek!

Kun je niet wachten met het lezen van columns? Lees dan die van mij gerust nog eens 😉

Nog geen reacties

    Plaats een reactie