Column

[Column] Brave poeperd

Het is een ondankbaar klusje maar het hoort erbij: poep opruimen. Die paarden van ons, ze kunnen er wat van. We kunnen het ze niet kwalijk nemen, maar sjonge jonge, timing lieverd. Tíming.

Als ik naar Kira haar timing kijk, is het volgens mij sabotage. Ongegeneerd het vrouwtje pesten. Laten we met het rijden beginnen. Ik weet niet waar, maar ergens heeft Kira een meetlint en een geodriehoek verstopt, de perfectie waarmee ze elke keer weer de langste afstand naar de mestboy weet uit te rekenen is subliem.
Kira is veelzijdig en behalve lange afstand poepen is ze ook verbazingwekkend goed in de 60 meter sprint. De héle lange zijde van K tot H. Ka-Hak ja.

Voor het geval je denkt dat het een korte column wordt, nope, ik kan nog even doorgaan. Zo reden Kira en ik pas op een vroege ochtend terwijl het nog behoorlijk fris was. Zo’n temperatuurtje waar je lekker wolkjes bij kunt blazen. Waar ook zo’n lekkere warme wolk vanaf kwam was een hoop gerecyclede muesli. Je vraagt je misschien af waarom ik dit benoem, zo bijzonder is dat toch niet? Nee dat dacht ik ook, Kira dacht daar anders over, ik heb een paard nog nooit zo’n volmaakte keertwending zien maken. Laten we eerlijk zijn, ben je dan een schijterd of wat?

Wel wil ik benoemen dat ik Kira dankbaar ben dat ze nooit poept tijdens het longeren, als er iets spoorzoeken voor gevorderden is is dat het wel. Kira is een slimme merrie en weet feilloos wat ik wil als ik stap, draf of galop zeg. Blijkbaar verstaat ze wel meer van wat ik zeg. Alles wat lijkt op ‘haast’, ‘laatste rondje’ of ‘naar stal’ staat in rechtstreekse verbinding met haar staart. Hup, omhoog! Terwijl ze dat grapje voor de 100ste keer heeft uitgehaald vraag ik met een zucht “Kan je niet gewoon op een bak poepen?!”

Ik zet Kira op de poetsplaats en breng wat spullen naar mijn kast, als ik terug kom kijkt ze me trots aan. Precies zoals het vrouwtje vroeg.

shit

Shit.

Verder lezen:

1 Reactie(s)

  • Reply
    Kim
    18 december 2016 at 14:39

    Hahahahahaha, zo herkenbaar. Schijtbeesten.

Plaats een reactie