Column

[Column] Dekens

Kira heeft een uitgebreide garderobe. Iers design voert de boventoon en voor elk weerstype kunnen we een leuke outfit uit de kast trekken. 

De garderobe van Kira is in de afgelopen 13 jaar opgebouwd, of langer eigenlijk want ze heeft ook een tweede kansje die ze van mijn pony heeft geërfd. Ja, dat lees je goed, een deken van meer dan 13 jaar oud. Ik heb vele deken miskopen gedaan voor mijn pony in het begin van mijn paardencarrière en daar plukt Kira nu de vruchten van. Dekens zijn van hoge kwaliteit, liggen comfortabel en hebben ervoor gezorgd dat ik een gat heb in mijn pensioenopbouw. 

Inmiddels is de collectie wel compleet. Dekens met verschillende diktes, een deken voor in de stapmolen, een therapie deken, een vliegendeken, een vliegendeken voor tijdens het rijden, een waterdichte uitrijdeken… roep het en ik heb het. 

Dacht ik. 

Kira zou Kira niet zijn als ze ook deze zomer weer gewond van de wei zou komen. Met een spoed visite in de avond in het weekend werd dat pensioengat in (letterlijk…) 1 klap nog groter. Kira werd voorzien van een paar mooie hechtingen op haar schouder en met wat medicatie mocht ze rustig herstellen op haar privéwei. Alhoewel.. rustig…

De vliegen dachten daar anders over en Kira werd belaagd in de wei. Simpele oplossing: een vliegendeken. Minder simpel dan het leek; want door de wond met hechtingen op haar schouder kon ze geen normale deken op. Dus werd Kira’s garderobe uitgebreid met een stapmolen vliegendeken. 

Tijdens de zoektocht naar een vliegendeken met schouderuitsparing kwam ik ook een vliegendeken tegen met broekspijpen. Een deken voor als echt elke centimeter van je paard bedekt moet worden en ik besefte: die wil ik. Ik wil die deken, maar dan net een beetje anders. Slechts een kleine wijziging in het materiaal hoor. Gewoon omdat het kan, toch een nieuw outfitje voor als Kira straks weer samen met haar vriendinnen op de wei staat. Een alles bedekkende deken maar dan in een iets ander stofje. 

Kogelwerend Kevlar bijvoorbeeld. 

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie