Column

[Column] Focus

Vorig weekend was ik samen met mijn zus naar een hardloopwedstrijd. Mijn zus startte 12 kilometer met daarvan een stuk over het strand. Ik had de zware taak om daar even een foto van te maken en me vervolgens naar de dichtstbijzijnde strandtent te begeven voor een drankje. Afzien.

Zelf loop ik ook een tijdje hard maar om te zeggen dat ik die #nevernotrunning motivatie heb die veel runners hebben: helaas. Ik had verwacht dat als ik bij zo’n wedstrijd zou zijn, ik zelf ook zin zou krijgen om te gaan rennen. Ja, nou ja, NEE dus. Dat is eigenlijk niet zo handig, want ik start volgende week de kwart marathon van Rotterdam. Idee van mijn zus, obvious. Sinds december train ik dus voor de kwart marathon maar met minder dan 2 weken voor de boeg had ik in mijn training nog geen 10 km gerend. Daar werd ik op zijn zachtst gezegd een beetje zenuwachtig van. Elke poging die ik deed tot een lange afstand mislukte, pijntje hier, steekje daar. Had ik wel een keer een leuke afstand gelopen vergeleek ik mijn tempo met die van anderen, met de conclusie dat ik bijzonder langzaam ga. Frustratie en demotivatie kregen de overhand. Niet handig voor het hardlopen, maar ik kreeg wel een idee voor een column.

Columns bedenk ik vrijwel altijd in mijn hoofd. Als ik je straal voorbij loop kan dat 2 dingen betekenen: ik zit in mijn schrijfmodus of ik vind je niet aardig. Met een geblesseerd paard en een naderende hardloopwedstrijd was de schrijfmodus helaas beperkt toegankelijk. Nóg iets om me zorgen om te maken, die column moest af!

Hardlopen is wel een goede manier om mijn hoofd leeg te maken dus met een overvol hoofd trok ik mijn hardloopschoenen aan. Nadenkend over mijn column begin ik mijn rondje. Tijdens het hardlopen kan ik nooit 100% in schrijfmodus want ik moet ook op mijn benen letten. Echt een sierlijke loper zal ik nooit worden, maar zo lekker flatteus met mijn voortanden op de stoep klappen kan ik nog wel voorkomen. Meer dan dat zit er qua lopen vandaag niet in, want die column hè..
De column begint zich langzaam te vormen en mijn voortanden zitten er ook nog in, dus het gaat goed. Ik ren nog een klein stukje extra maar het laatste kwartje voor mijn column wil toch niet vallen. Kak. Ik haal mijn telefoon uit mijn zak om mijn hardloop app uit te zetten en mijn oog valt op het aantal kilometers: 10,1 km. I freaking did it!

Succes zit soms in een onverwachtse hoek. Laat de focus op een doel, je niet verblinden. Een stap terug doen is geen achteruitgang, het is alleen een stap in een andere richting.

If we just took a step back
A bigger picture we might view

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie