Column

[Column] Klapper van de week

Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat het afgelopen week heerlijk weer is geweest. Extra punten voor de vrije Hemelvaartsdag.

Met mijn donkerbruine ogen en mijn donkere haar zou je verwachten dat ik poepie bruin word bij het zien van een paar zonnestraaltjes. Helaas. Mijn Hollandse melkflessen zijn niet voor rede vatbaar. Foutje bij de keuze in huidtype, ik kreeg er eentje met een zon-tolerantie van 0. Behalve dat ik van schaduw naar schaduw moet rennen om niet in vlammen op te gaan, kan ik ook niet tegen de warmte. Elke vorm van inspanning wordt beloond met een portie hoofdpijn.

Als de mussen dood van het dak vallen en heel Nederland op het strand ligt dan ga ik dus.. naar een museum. Hoor ik ook niet echt thuis, sta ik een keer een bordje te lezen, blijkt het een vluchtplan te zijn. Het bijbehorende ‘schilderij’ kwam me al zo bekend voor.

Na een rustig dagje in de airco ga ik weer even naar stal. Met dit warme weer is het helemaal niet zo erg als je paard geblesseerd is. Rustig aan doen is een groot onderdeel in onze training. Terwijl ik mijn schoenen onder uit het schoenenrek pak, zie ik het openstaande raampje in onze deur over het hoofd. Vol enthousiasme kom ik omhoog en test met een forse klap of de scharnieren nog stevig genoeg zijn. Zijn ze.

Weet je wat ook zo fijn is aan een paard dat vaak geblesseerd is? De ice-packs die standaard in de vriezer liggen.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie