Column

[Column] Tussen de grote jongens

Op de pensionstal waar Kira staat ligt het percentage lichte en zware tour ruiters iets hoger dan op de meeste stallen. Met iets hoger bedoel ik, dat ik als basissport amazone zwaar in de minderheid ben. En daar wordt regelmatig naar gevraagd. Of ik het niet lastig vind tussen al die ruiters die zo hoog rijden.

3 jaar geleden vroeg ik mijn startkaart aan voor Kira, inmiddels zijn we B+6. Ja, we gaan als een malle. En hoewel we in training af en toe een leuke schouderbinnenwaarts doen en een galopwissel er soms ook uitvliegt vallen we in het niets bij onze stalgenoten. Als ik na 3 kwartier trainen de sterren van de hemel aan het rijden ben, blijken dit slechts glow in de dark stickers te zijn als één van de Grand Prix ruiters aandraaft.

Zeker toen ik net naar deze stal was verhuisd verwachtte mensen dat ik me er niet thuis zou voelen. Wat moet een B ruiter nou tussen ruiters die niet meer lager dan Z mogen starten?
Nu ik volledig geïnfiltreerd ben in de grote boze wereld van de zware tour ruiters zal ik eens een boekje open doen. Een uitleg geven hoe ik het in vredesnaam volhoud op een stal waar meer vrachtwagens dan trailers staan. Dit geheim draag ik al eventjes met mij mee en het is tijd om de waarheid te vertellen. Het zit namelijk zo: we zijn allemaal mensen.

Ja, I know! It’s shocking.

Waar je ook bent, op je werk, in de supermarkt of op stal. Gedraag je als een mens. Gun elkaar dingen en wees blij voor elkaar. En heeft er iemand hulp nodig? Dan geef je die.

Een instructrice zei ooit eens, dat je twee stapjes vooruit gaat en dan weer een stapje terug doet. De afgelopen jaren was dat stapje terug, in ons geval, de hele trap weer aflazeren. Face first. Zat ik er eindelijk weer eens op, kwam de volgende tegenslag er al aan.
Het doet een mens goed om support te krijgen, al is het maar de vraag ‘Hoe gaat het vandaag met dr?’
Of ze vervolgens met een te dikke koudbloed weglopen of verdergaan met het finetunen van de piaffe doet er niet toe.

Be nice.

 

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie