Column

[Column] Vakantie

Reizen is één van de dingen die ik naast paardrijden graag doe. Echt een lekkere combinatie is dat niet. Het halve reisbudget gaat in de bodemloze put genaamd ‘paard’ en je voelt je nog schuldig ook wanneer je met je koffer over het vliegveld loopt. 

Gelukkig heb ik fijne mensen om mij heen die ervoor zorgen dat Kira niets tekort komt, dus kan ik met een gerust hart het vliegtuig in stappen.
Dit keer ging de reis naar Curaçao. Dat is als je mijn vriend en mij kent een onlogische keus. Onze vakanties zijn actief en we slapen zelden meer dan 2 nachten op dezelfde plek. Nu stond er 10 dagen lang een 5-sterren resort op de planning om ‘niks te doen en op te laden’. Ik weet het: verschrikkelijk.

Dat niks doen is dus ook grandioos mislukt. Curaçao blijkt een prima plek te zijn om te hiken. Je kan er zelfs een berg beklimmen. Weliswaar is een watertank op je rug binden geen overbodige luxe, want allemachtig wat is het daar warm. Mijn equestrian tan veranderde al snel in een hikers tan met hier en daar een zwem tan. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat ik eruit zie als een zebra..

Naast het hiken stonden er activiteiten als windsurfen, paardrijden en snorkelen op het programma. Na het snorkelen heb ik zelfs voor het eerst een roodrug zebra gespot. Ik vond het wel speciaal. Mijn roodrugze vriend vond dat iets minder hilarisch.

Op onze laatste volle dag hebben we een poging gedaan om ‘niks te doen’. Dat werd inderdaad niks. Het was tijd om naar huis te gaan. Terug naar het paardenkind!

Na een lange reis en met een stevige jetlag is het moment daar. Op naar stal! In de ene hand een zak appels. In de andere hand een zak wortels.
Nu verwacht je vast dat ik iets zoetsappigs ga schrijven over dat Kira oorverdovend begint te hinniken als ze me aan hoort komen. Geintje natuurlijk, het is een merrie hè.
De ontmoetingen variëren van totaal genegeerd worden tot oren plat in haar nek met diezelfde blik die ik mijn vriend zaterdagnacht ook wel eens geef: “Waar heb jij !@%!$ uitgehangen?”

Tijd om haar om te kopen. Na een aantal appeltjes gesnoept te hebben geeft ze zich over, legt ze haar neus in mijn nek en ademt ze een keertje heel diep uit.

Het allerbeste van op reis gaan? Thuiskomen.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie