Evenementen

Horse Event 2016

Voor de 15de keer werd Horse Event dit jaar georganiseerd. Sinds vorig jaar wordt het evenement georganiseerd op het KNHS centrum in Ermelo, daarvoor vond het plaats op dé paardenschool in Deurne.
Horse Event is een veelzijdig evenement. Elke discipline komt aan bod, écht elke. Dit is ook aan het publiek te zien, groot, klein, jong en oud; alles loopt door elkaar heen.

Dit jaar was alweer de 7de? keer dat ik ben geweest. Ik kan het niet eens meer herinneren. (Oh damn it, I’m getting old!) Veel clinics en standhouders zijn terugkerende feestnummers, maar er is altijd wel weer iets nieuws te vinden.
Nieuwe dingen, in combinatie met paarden kijken zover je kunt zien, is voor mij reden genoeg om elk jaar weer een dagje te gaan.

Stands

Qua stands waren er dit jaar niet heel veel spannende dingen moet ik zeggen. Misschien kijk ik er ook wel teveel met een beroepsoog naar, maar aan de beleving en interactie valt er wel wat te verbeteren. Er zijn toch wel leukere dingen te bedenken dan een glazen vaas waar je een papiertje in kunt deponeren met je naam erop?

Stand die mij opviel was die van Tattini. Dit laarzenmerk heeft kalfslederen laarzen met verwisselbare strips. Kalfsleer is heel soepel maar heeft de neiging vrij snel lelijk te worden door de wrijving tegen je zadel. Tattini heeft een speciale binnenkant waardoor dit niet zal gebeuren. Heel mooi.

horse-event-2016-03

Ook ben ik dit jaar iets langer stil blijven staan bij sieraden. De ontwikkeling in sieraden met paardenhaar is ook groots. Had je een aantal jaar geleden alleen nog simpele gevlochten armbandjes, tegenwoordig kan bijna alles. Dat maakt de keuze trouwens wel een stuk lastiger…

Clinics

Als je alle clinics op Horse Event wilt bijwonen heb je een probleem: dat is niet mogelijk. Er zijn diverse pistes waarin op dezelfde tijd clinics worden gehouden. Keuzes maken dus.

De clinic van Chris Irwin klonk interessant, en ik werd ook aangenaam verrast. Er zijn een heleboel trainers die een eigen trainingsmethode ontwikkelen. Elke trainer heeft zijn specialiteit en diverse trainingsmethoden kunnen heel goed gecombineerd worden.
Chris Irwin hield tijdens zijn clinic, waarin twee amazones reden, een helder verhaal over omgaan met spanning en de manier waarop je het paard kunt helpen om in een spannende omgeving toch ontspannen en in balans te lopen.

horse-event-2016-04

Na Chris Irwin gaven Tineke en Imke Bartels zoals elk jaar een clinic. De clinics van moeder en dochter Bartels bekijk ik graag, vol met humor en informatie.

horse-event-2016-06

Meer clinics heb ik zelf dit jaar niet bekeken, maar er was genoeg anders leuks te zien!

Shoppen

Je portemonnee legen is ook geen probleem op Horse Event. Maar als je eenmaal op Equitana (paardenbeurs in Duitsland) bent geweest ben je van het shopgedeelte van Horse Event niet echt meer onder de indruk.
De stand van Kiwi & Co waar je zelf paardensnoep kunt scheppen deed goede zaken. Zeker voor de kids leuk om je eigen emmertje te vullen met heel veel soorten snoepjes. En ja, ook ik ging met een klein emmertje snoepjes naar huis. Snoepjes in mijn ene hand, softijsje met spikkels in de andere hand. Diep van binnen blijf ik toch een lief Penny-meisje natuurlijk.

horse-event-2016-05

Level Up; een nieuw? tijdschrift met een NH touch

Ja, Horse Event, je was weer leuk. Tot volgend jaar!
Kom jij ook?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie