Evenementen

Paard 2016

Het is terug van weggeweest: Paard 20xx. Als klein meisje was dit hét evenement waar ik naartoe leefde. Samen met mama in de trein naar Utrecht om alle kraampjes en shows te bekijken. Jarenlang is het niet georganiseerd maar sinds vorig jaar is het evenement terug. De locatie is veranderd, het evenement vindt nu plaats in Expo Houten. Dit jaar heb ik een bezoek gebracht aan het evenement en je leest in deze blogpost wat ik er van vond.

Paard 2016 is een 3 daags evenement. Opvallend is dat het evenement niet in een weekend valt, maar in de week tussen kerst en oud & nieuw. Veel mensen zullen kerstvakantie hebben, maar lang niet iedereen. Voor een kaartje via de online voorverkoop betaalde ik € 12,50. Voor een kaartje aan de deur betaal je iets meer. Zoals ik al zei wordt het evenement gehouden in Expo Houten, dit is een beursgebouw die vanaf de snelweg A27 te zien is en waar je binnen een paar minuten bent. Parkeren kan heel dichtbij en is gratis. Geen gedoe met pendelbussen dus. Houten heeft een treinstation en er is een bushalte in de buurt van de Expo, ook openbaar vervoer moet dus geen probleem zijn.

De eerste gedachte die ik kreeg toen ik binnenkwam was ‘oh dear, is dit het?’ Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn, het evenement bestond uit 2 hallen. Ook met twee hallen is het geen gigantisch evenement. Er is een demonstratiering, deze was ongeveer 15 x 30 als ik moet gokken? Je kunt je wel voorstellen dat hier niet op olympisch niveau clinics worden gegeven. De demonstraties die werden gegeven waren onder andere van working equitation, TREC en werken aan de hand. Een iets andere tak van sport dus dan waar ik normaal mee bezig ben. Neemt niet weg dat dit wel een leuke afwisseling is. Ook waren er ruimtes waar lezingen werden gehouden en natuurlijk stands.

De stand van Label PL stond vlak bij de ingang en trok meteen mijn aandacht. Mijn oog viel op de vele clicks die er hingen. Zelf heb ik een aantal armbanden van Noosa, de grondleggers van het click/chunk systeem. Wat zo leuk is aan Label PL is dat zij ook frontriemen hebben waar je clicks op kunt zetten! Ben je na een tijdje uitgekeken op je frontriem, dan kan je makkelijk een aantal clicks veranderen. Ook leuk als je verschillende wedstrijdsets hebt. Label PL heeft een winkel in Driebergen maar je kunt de frontriemen ook online in hun webshop kopen.

Click and Switch frontriemen

Als je paard nog niet genoeg verwend was met kerst kon je de schade nog even inhalen. Diverse ruitersportwinkels stonden er met hun stand. Voordeel van shoppen ná kerst is dat met name wintercollecties vaak met hoge kortingen verkocht worden. Alles van PK met 40% korting?? Oh yes please!
Is standaard niet wat je zoekt? Dan kon je bijvoorbeeld ook eigen kleuren touw voor een touwhalster kiezen of zelf een frontriem maken. Ook stonden er veel Petrie laarzen, je maat moet er maar net bij zitten natuurlijk, maar als je dan iets scoort, scoor je goed.

Al met al kon je best leuk shoppen. Door de ruime opzet van de stands en (toen ik er was) niet heel veel bezoekers kon je in alle rust alles bekijken. Demonstraties heb ik niet echt bekeken en ook heb ik geen lezingen bijgewoond. Simpelweg omdat ik ’s middags nog ergens heen moest.

In totaal ben ik 1,5 uur op het evenement geweest. Niet echt een topscore voor een evenement. Was het wel de moeite waard? Houten is voor mij een half uurtje rijden en een kaartje kost ook niet de wereld, ik vond het dus geen weggegooid geld. Moet je er speciaal een eind voor rijden dan weet ik niet of het de moeite waard is, uiteraard kun je het wel combineren met bijvoorbeeld een dagje shoppen in Utrecht.

Ga ik volgend jaar weer? Misschien. De onderwerpen van de demonstraties en lezingen zijn voor mij als dressuur-prikker met al best een boel jaar eigen-paard-ervaring niet super relevant. De Laura van vroeger, die samen met haar moeder ging, díe had het nog steeds geweldig gevonden.

Wist jij al dat het evenement terug is? Ben je al geweest? Of wil je volgend jaar? Let me know!

Hayplay bag

Hayplay bag

Paard 2016

Ook voor kunst is er ruimte op Paard2016

Paard2016

Mediaboek stond er ook met een stand, altijd fijn om even boeken te snuffelen

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie