Evenementen

Ride and run 2017

Gisteren, 1 juli 2017, deed ik samen met een stalgenootje mee aan de Ride and Run. Dit was de 4de editie die Bit en KNHS samen organiseerde. Locatie: Outdoor Gelderland. Voor mij de eerste Ride and Run! Of het beviel…?

Ride and Run is een evenement waarbij ruiter en niet-ruiter samen een route afleggen van 5, 10 of 20 km. De 5 en 10 kilometer is voor hardlopers. De 20 km voor fietsers.
Voor ons stond er 10 km op het programma.

Samen genieten van buiten sporten staat centraal, de route is dan ook uitgestippeld in mooie natuur waar je fijn kunt rijden. Voor een 2-benige sporter is de route net even iets uitdagender dan 10 km asfalt. Het leuke van de Ride and Run is dat de renner of fietser helemaal niets met paarden hoeft te hebben. Ideaal dus voor vriendjes, mannen, broers en vaders.

De route is netjes aangegeven en op punten waar je heel misschien verkeerd kan rijden staat een vrijwilliger om de weg te wijzen. We moesten 2x een weg oversteken en in beide gevallen stond er een verkeersregelaar om verkeer tegen te houden.

Voordat je van start mag moet het paard veterinair gekeurd worden. Hartslag en ademhaling worden gecontroleerd en er wordt gecontroleerd of het paard goed loopt en ‘fit to compete’ is. Er is geen wedstrijd element maar paarden die niet door de keuring komen, mogen ook niet deelnemen. Een goed streven. ‘Buitenritje’ of niet, de gezondheid van het paard moet voorop staan. Ook na de finish wordt het paard gekeurd en krijg je tips voor het herstel van je paard.

Wat vond ik, de hardloper, er van?

Na de kwart marathon van Rotterdam en een urban trail run was dit mijn 3de hardloopevenement. Alle 3 hele verschillende runs met hun eigen charme. Hardlopen in de natuur vind ik heerlijk, een hardloopdoel van mij is dan ook om een keer een trailrun te lopen. Dit was een mooie start. We hebben wat buitjes gehad en de route had ook behoorlijk wat natte, mulle stukken. Dit maakte het rennen een stuk zwaarder, maar niet onmogelijk. Ik vond het leuk om te doen en voor herhaling vatbaar!

Wat vond mijn stalgenootje, de ruiter, er van?

Geen uitgebreid interview gedaan met mijn stalgenootje maar ze vond het ook leuk om te doen. Ze vond het jammer dat de 10 km niet over de heide ging. Het juiste tempo aanhouden is een dingetje, als je paard harder wilt dan de loper is het soms lastig.

Zoekplaatje..

Quanta costa?

Een team moet uit minimaal 2 personen bestaan, een ruiter en een hardloper/fietser. Er mag nog een tweede hardloper/fietser meedoen. Kosten per persoon waren deze editie € 27,50. Hiervoor kregen wij een shirtje voor tijdens de run, na afloop een goodie-bucket en natuurlijk het georganiseerde parcours. Ik hoorde links en rechts dat mensen het inschrijfgeld aan de hoge kant vonden. Zelf vond ik het wel meevallen. Voor een wat groter georganiseerde hardloopwedstrijd betaal je ook al snel een dergelijk bedrag. De organisatie was goed, de inhoud van de goodie-bucket is leuk en het shirtje mag vaker aan bij een hardlooprondje.

Ride and run is in mijn ogen de perfecte gelegenheid om samen met iemand die niks met paarden heeft, maar wel met hardlopen of fietsen, van de natuur te genieten. Als hardloper zou ik gerust weer een keer mee doen, maar het lijkt mij ook erg leuk om als ruiter te gaan. Oftewel, Ride and Run: tot de volgende keer!

Enthousiast geworden? Lees meer over de Ride and run op de website van Ride and Run.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie