Favoriet

[Favoriet] Leovet Tamtam vet – Summerspray

Leovet Tamtam vet

“Vroeger” hadden we een ruime keuze aan vliegenspray’s in de winkel. Tegenwoordig niet meer, tenminste. Het mag geen vliegenspray meer heten.

In 2014 werd de verkoop van vliegenspray’s verboden. Vliegenspray’s vallen onder de biocideverordening maar door een uitzondering waren vliegenspray’s voor paarden vrij verkrijgbaar. Tot 2014 dus. Toen moesten alle spray’s waarop vermeld stond dat het insectwerend is uit de handel worden gehaald.

Jaren later zijn dezelfde middelen weer op de markt, maar nu heten ze geurspray’s, hebben ze een registratienummer en mogen ze niet meer benoemen dat het insectwerend is. Voor zover ik kan vinden, mogen alleen producten met icaridine verkocht worden als insectwerend.

Vliegenspray of geurspray, het maakt mij niet uit. ik ben blij dat Tamtam vet van Leovet weer verkrijgbaar is in Nederland. Deze spray is namelijk al heel veel jaren mijn favoriete spray en ik ben blij dat ik hem nu niet meer in het buitenland hoef te bestellen. Zo blij, dat ik er zelfs een speciale blogpost aan wil wijden om jullie over deze spray te vertellen.

Tamtam vet is op basis van geraniumolie en eucalyptus-citriodora olie. De spray bevat geen deet, alcohol en conserveermiddelen.
De spray heeft een fijne substantie, hij blijft lang op de vacht zitten maar is niet vet. Geen vetvlekken is fijn, en er zitten ook geen andere stoffen in die een waas op je paard achter laten. Ook helemaal prima voor schimmels en bonte paarden dus.
De geur is intens, maar op een goede manier. Het is zeer duidelijk dat je je paard hebt in gesprayd, maar de spray slaat niet op je luchtwegen. Ik vind het geen onaangename geur, zoals ik van (zelfgemaakte) vliegenspray’s met azijn wel acute braakneigingen krijg.

Een buitenrit van een paar uur kan de spray makkelijk aan. Hoelang hij werkt op de wei heb ik nooit echt bijgehouden, daarvoor gebruik ik een deken. Maar zoals ik al zei: de geur blijft lang hangen.

Leovet Tamtam vet zit in een fles van 500 ml en heeft 2 verschillende verstuivers. Een fijne verstuiver en een straaltje. Ik gebruik zelf altijd de fijne verstuiver, zo kun je je paard eenvoudig volledig insprayen zonder al te veel spray te gebruiken. De adviesverkoopprijs is rond de € 20,- per fles. Er is zowel een rode als een witte fles in omloop, of in elk geval de afbeeldingen in de webshop.

Verkooppunten: EpplejeckThe Horse Store

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie