Favoriet

Solocomb: supersnel en pijnloos manen ’trekken’

Als ik iets een drama vond, was het manen trekken. Verkrampte handen, sneetjes van het scherpe kammetje en als toetje een bloedlinke merrie voor mijn neus. Jaren geleden ontdekte ik de Solocomb en vandaag deel ik mijn lang gekoesterde geheim hoe ik heel simpel en snel manen inkort.

De Solocomb ziet er als volgt uit:

Solocomb

De Solocomb is een soort schaar met mesjes die de manen snijdt in plaats van knipt. Goed verhaal Laura, lekker duidelijk ook. Onder het zwarte ‘kammetje’ op de foto zitten twee mesjes. Deze bewegen in tegengestelde richting zodra je op de rode knop bovenop de Solocomb drukt en zorgen ervoor dat de manen ‘geknipt’ worden. Het verschil met een schaar is echter dat je de Solocomb eigenlijk op dezelfde manier gebruikt als dat je de manen trekt.

 1. Je pakt een dun plukje van de manen
 2. Zet de Solocomb onderop het plukje
 3. Schuif de Solocomb omhoog naar de gewenste lengte van de manen
 4. Knip

Door dit te herhalen met kleine plukjes krijg je een heel natuurlijk effect. Bovendien gaat het super snel en loop je niet het risico dat de manen eruit zien alsof je ze geknipt hebt na 3 flessen wijn.

Voor: tijd voor de kapper!

Plukje onderaan vasthouden, Solocomb omhoog schuiven en knippen maar!

Plukje onderaan vasthouden, Solocomb omhoog schuiven en knippen maar!

Solocomb na

Lekkere kort pittige Kira

In 5 tot 10 minuten ben ik klaar met de hele manenkam. Het werkt super snel, de Solocomb houdt fijn vast en zelfs als je paard de Macarena staat te dansen krijg je nog een rechte coupe.

Omdat ik zo van lijstjes houd nog even een opsomming van de pluspunten:

 • Werkt super snel
 • Pijnloos (Voor zowel jezelf als voor je paard)
 • Manen zijn ook makkelijk uit te dunnen met de Solocomb
 • Solocomb gaat lang mee (ik gebruik die van mij echt al jaren)
 • Mesjes los verkrijgbaar
 • Ideaal voor beweeglijke paarden
 • Natuurlijk effect

Het enige waar je op moet letten is dat je niet te grote plukken neemt en dat je de manen even goed hebt door geborsteld. Nou, ik zal stoppen met het ophemelen van het product, volgens mij heb ik mijn punt wel gemaakt.

Wil je na het lezen van dit artikel ook aan de slag met de Solocomb? Je shopt hem onder andere bij DocHorse en Agradi voor ongeveer € 25,-

Verder lezen:

Nog geen reacties

  Plaats een reactie