Hé handig

[Hé handig] PharmaHorse Dailybox

PharmaHorse Dailybox

In de categorie ‘Hé handig!’ vind je handige tips en producten voor het gebruik op en rond stal. Vandaag, de Dailybox van PharmaHorse.

De Dailybox is al eens eerder voorbij gekomen op deze blog, in Stalgenootje @ Home om precies te zijn. Ik heb hem daar terloops genoemd maar nooit gedacht dat er zoveel interesse in zou zijn. Er gaat alleen geen week voorbij zonder dat ik vragen of opmerkingen krijg als ik de Dailybox sta te vullen. Want dat doe ik om precies te zijn 1 keer per week.

Op de stal waar ik sta moet je je eigen voer klaarzetten en 2x per dag krijgt Kira ‘een bakje’. Kira krijgt Pavo Vital (vitaminebrok) en 3 supplementen. Dit doe ik samen met een beetje muesli in een bakje die ik klaar zet voor haar stal. Om niet een grote verzameling aan bakjes in het gangpad te krijgen zet iedereen maximaal 3 bakjes neer, wat inhoudt dat je elke dag nieuwe bakjes moet vullen. Elke dag meerdere emmers moeten openen om bakjes te vullen is alleen alles behalve praktisch. De oplossing; de Dailybox van PharmaHorse.

De Dailybox is een toren van 7 bakjes die je allemaal op elkaar kunt schroeven. Bovenop zit een dekseltje. Op de bakjes staan de weekdagen (in het Engels) en onderop de toren kun je zelfs nog de naam van je paard schrijven. In elk bakje kan je de supplementen van die dag stoppen zodat je maar 1 keer in de week je supplementen klaar hoeft te zetten. De bakjes zijn ook groot genoeg voor 50 gram Pavo Vital (halve dosering voor een paard). Omdat Kira 2 keer per dag een bakje krijgt verdeel ik zowel de Vital als de supplementen over twee voerbeurten waardoor 2 x 50 gram Vital precies goed uitkomt.

Omdat ik 2 bakjes per dag gebruik, heb ik 2 Dailyboxen die ik op elkaar schroef. In totaal heb ik dus 14 bakjes die als 1 grote toren in mijn kast staan en die ik maar 1 keer per week hoef te vullen. Hiermee is het dagelijks vullen van de voerbakjes een stuk eenvoudiger. Een beetje muesli, een Dailybox bakje en klaar. De Pavo Vital en de supplementen kan ik vervolgens ver weg in mijn kast zetten zodat die niet meer in de weg staan. Want laten we eerlijk zijn; die kasten op stal zijn toch al-tijd te klein?

Als je meerdere supplementen geeft is de Dailybox ideaal. Het is een gelukkig toeval dat er in 1 bakje genoeg Pavo Vital past voor 1 voerbeurt. Veel meer brokjes passen er niet in dus dit zal niet opgaan voor alle merken vitaminebrok.

De Dailybox kost € 9,95 en is te bestellen op de website van PharmaHorse.
[WINACTIE] Een Dailybox winnen? Bekijk dan de winactie op Instagram en/of Facebook

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie