@ Home

Stalgenootje @ Home #1

Op social media zie je vaak het perfecte plaatje. Bij Stalgenootje @ Home, nou ja, niet. Kijk mee met mijn afgelopen week, dingen die ik doe, maar ook leuke/handige dingen die ik tegen kom maar die net niet genoeg zijn voor een volledige blogpost.

Zaterdag

Elke week neem ik het mezelf weer voor; uitslapen. Ben ik alleen niet zo goed in, ik sta liever op tijd op om nuttige dingen te doen. Ik begin mijn dag met boodschappen doen want ik had beloofd sapjes en beleg in huis te hebben voor de ‘lunch’ met een vriendin. Was voor ons allebei ons ontbijt en veuls te veel natuurlijk.

Dat zijn inderdaad tuinstoelen… verhuisleven is still going strong.

Het uitgebreide ontbijt konden we goed gebruiken, want we mogen eindelijk weer klimmen! Sinds april 2019 heb ik een abonnement bij de klimhal. Dat ik niet vastzit aan een touw is niet om stoer te doen voor de foto; ik boulder. Oftewel, klimmen op relatief lage muren. In plaats van alleen maar omhoog zijn de routes bij boulderen over het algemeen afwisselender waar ook meer techniek bij komt kijken.

Na het klimmen terug naar huis om weer wat te eten (ik eet veel en vaak) en daarna naar stal. Ik probeer in de weekenden altijd zoveel mogelijk op buitenrit te gaan, maar het is de hele dag al aan het regenen. Het wordt dus rijden in de binnenbak.

Notitie aan mezelf: manen snoeien.

Op onze stal wordt er elke ochtend en avond een bakje voer gegeven als je dit voor de stal klaar zet. Kira krijgt dagelijks 2 keer een bakje met wat muesli, Pavo Vital en supplementen. Omdat ik geen zin heb om elke dag meerdere emmers open te trekken maak ik meteen meerdere bakjes klaar. PharmaHorse heeft nu een heel handig product waarin je je supplementen per dag kunt klaarzetten. Aangezien ik het verdeel over 2 voerbeurten heb ik 2 poedertorens. Hier past precies de dagelijkse hoeveelheid Vital en supplementen in. Handig! Zo heb ik meteen voor een week de essentials klaar staan en hoef ik ze alleen maar samen met een beetje muesli in de bakjes voor m’n stal te gooien.

Mocht je ook interesse hebben in deze handige bakjes, je kunt ze op de website van PharmaHorse bestellen

De rest van de avond breng ik op de bank door. Grappig weetje; ik kijk zelden TV. Sterker nog, ik heb niet eens een abonnement op Netflix of wat dan ook. Echter wilde ik graag een documentaire zien dus neem ik een proefabonnement op Videoland en kijk ik vandaag tóch TV. Wilder dan dit wordt mijn avond niet…

Zondag

Oef.. ik merk goed dat ik gister geklommen heb. Geen sportactiviteit vandaag dus. Sporten is fijn, maar herstellen is beter. Kira heeft vandaag dan ook een dag vrij; die heeft ze zeer regelmatig trouwens. Begin 2019 heb ik het roer omgegooid in een poging Kira blessure-vrij te houden and so far lijkt het zijn vruchten af te werpen.

Een schone stal, volle voerbakjes en natuurlijk een paar worteltjes brengen in de wei.

Kira komt vrijwel altijd naar me toe gelopen in de wei, de lieverd.

Na stal rijd ik naar de volgende stal. Ik ga op bezoek bij mijn vriendin Annette en haar paard Waroda. Annette heeft ook een YouTube kanaal waar Kira ook al een aantal keer voorbij is gekomen. Rootje is het paddockmaatje van Kira geweest en we gingen vrijwel elk weekend op buitenrit. Dus Waroda werd niet alleen Kira’s vriendinnetje, maar ook die van mij.

Ik zou een hele leuke knuffelfoto met Waroda kunnen neerzetten, maar dit geeft een betere weergave van de werkelijkheid. Al wel 100 keer gestruikeld over dat veels te lange halstertouw; deed ik vandaag dus gewoon nog een keertje vlekkeloos over.

Verder weinig activiteiten, ik doe wat huishoudelijke taken (my fave…) en plof weer op de bank. Nu ik toch dat proefabonnement op Videoland heb…

Maandag

De werkweek is weer begonnen. Ik werk op kantoor en ga ’s middags naar stal. Vandaag staat er longeren op Kira’s rooster.
Verder doe ik eigenlijk vrij weinig..

Dinsdag

Dinsdag is voor mij een thuiswerk dag. Als ik klaar ben met werken ga ik even de stad in om een pakketje op te halen en wat boodschappen te halen. Verder is het vandaag een memorabele dag, want ik heb post in mijn brievenbus! Dat heb ik dus echt nooit… Niet dat de post als een verrassing kwam; het waren mijn bestelde lenzen. Tip voor lensdragers; online zijn lenzen veel goedkoper. Ik bestel mijn lenzen tegenwoordig bij Sightful. De controle bij de opticien zal niet meer gratis zijn, maar die kosten wegen niet op tegen de besparing.

Daarna ga ik naar stal; Kira heeft vandaag weer een rustige dag. Nadat ik de stal heb gedaan krijgt ze nog wat wortels op de wei en mag ze lekker met d’r vriendinnen blijven staan.

’s Avonds staat er weer klimmen op het programma en ook weer mijn eerste krachttraining ná het klimmen. Ik doe wel een beetje rustig aan want ik wil morgen nog wel kunnen lopen.

Voor als je dacht dat paarden slecht voor je nagels zijn…

Woensdag

Woensdag is weer kantoordag. Na m’n werk rijd ik weer meteen door naar stal. Ik zou eigenlijk les hebben maar helaas moest m’n instructrice deze op het laatste moment afzeggen. Achteraf gezien maar beter ook, want Kira d’r luchtwegen werkten niet helemaal mee. In de bak rijden ging hem niet worden dus besloot ik maar even rustig over de weilanden te gaan stappen.

In het kader van rustig opbouwen na een lange periode niet sporten ga ik vandaag weer klimmen… Het klimmen gaat best lekker, ik ben alleen nog erg voorzichtig. In december heb ik bij het boulderen mijn enkel geblesseerd en het zit daar nog steeds niet helemaal lekker. Daarnaast probeer ik natuurlijk te voorkomen dat ik weer naar beneden stort.
Na het klimmen is het weer tijd voor krachttraining en daarna moe maar voldaan naar huis.

De anatomiewetten gelden niet in de klimhal…

Donderdag

Op donderdag werk ik ook thuis. Ik woon redelijk ver van mijn werk vandaan en door 2 dagen thuis te werken is de reistijd te behappen.


Na m’n werk ga ik een rondje hardlopen. Ik heb een tijdje niet hardgelopen dus ik ben weer rustig rondjes van 5 km aan het doen. Mijn vorige huis stond aan de rand van een (stads)bos en ik was bang dat ik met een veel minder mooie hardloopomgeving genoegen moest gaan nemen. Alles behalve dat! Ik kan heerlijk hardlopen in een natuurgebied vlakbij m’n huis en langs het water. Echt genieten.

Na het hardlopen is het tijd om te koken want een vriendin komt vanuit haar werk even langs en eet mee. Praktische eet-dates zijn dit; even samen eten en dan weer door. Ik heb nog even de tijd voordat ik naar stal moet dus mijn plan was om even rustig op de bank aan m’n blog te werken.

Na 2 dagen klimmen en vandaag hardlopen krijg ik natuurlijk ook gewoon een keer de rekening gepresenteerd: ik ben hartstikke moe. Het geplande dutje van een half uurtje werd een uur in coma liggen. Dat had ik even nodig. Ondanks dat ik de hele avond wel zou kunnen slapen moet ik toch nog naar stal. Kira kan nog even lekker met haar vriendin in de paddock en ik zorg voor een schoon stalletje.

Vrijdag

De laatste dag van de week! Ik werk weer op kantoor en rijd vanuit kantoor door naar stal. Ik moet vandaag de paarden van de wei halen, dus als ik klaar ben met m’n stal plof ik even met wat stalgenoten (op 1,5 meter afstand..) neer op ‘de bank’. Als alle paarden binnen staan laat ik Kira even in de longeerbak lopen om te kijken hoe het met d’r luchtwegen gaat. Geen enkel kuchje. Soms snap ik helemaal niks van dat paard, maar ik ben er uiteraard wel heel blij mee!

Vanaf stal snel naar huis om even wat te eten en te douchen. Normaal gesproken klim ik op vrijdag, maar vanavond staat er girlsnight met 2 vriendinnen op het programma. Een prima begin van mijn weekend!

Cheers!

Tot zover mijn afgelopen week. Vind je het leuk als ik vaker een week overzicht maken? Let me know!

Nog geen reacties

    Plaats een reactie