Kostenoverzicht

Wat kost een paard per maand? Juni en juli’21

Twee zomermaanden in één. Zomer, dus dat betekent dat Kira 24/7 op de wei staat en dat ik dus geen extra kosten heb aan vlas. Het plan was dan ook om een paar goedkope maanden te hebben, maar helaas…

Mijn teugels waren ronduit gevaarlijk geworden door de scheurtjes die erin zaten. Ik ben best kieskeurig met teugels omdat mijn handen door het boulderen soms wat gevoelig zijn. Bij een bitfittend stalgenootje kon ik wat teugels voelen en uitproberen en ik kocht in juni een paar nieuwe fijne Schockemole teugels.

Ook bij mijn vliegendeken (die inmiddels multi color buiksingels had, iets meer luchtgaten had dan het origineel en van de voering elk spoor ontbrak) scheurde het lusje bij het ringetje van de staartriem. Zonder dit ringetje kon ik ook de waterdichte liner niet meer goed bevestigen en omdat Kira de deken ook ’s nachts op de wei om heeft deze zomer moet hij wel echt helemaal goed zitten. Ik besloot daarom een vervangend exemplaar aan te schaffen, niet bepaald de goedkoopste optie, want ik kocht de Rambo Fly protector.

Denk je klaar te zijn voor een vliegenplaag met die deken; wordt je paard getrapt. Naast een dikke dierenarts rekening moest er nóg een nieuwe vliegendeken komen; een stapmolen model zodat de schouder (waar de wond zat) vrij was.

Ook kwam de tandarts in juli voor de jaarlijkse behandeling en was het weer tijd voor de hoefsmid. Al met al; geen goedkope zomer.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie