Reviews

[Review] Ariat Barn Yard side zip

Review Ariat Barn Yard Side Zip

Na ruim twee jaar waren mijn Ariat V Sport Paddock jodphurs aan vervanging toe. Omdat ik inmiddels op een stal stond waar ik zelf mijn stal uitmest en door paddocks en weilanden hobbel, werden het dit keer  ‘stevigere’ schoenen: de Ariat Barn Yard side zip.

Review Ariat Barn yardZoals de naam al zegt is het een stalschoen met een rits. Een rits bovenop mijn voet vind ik niet altijd prettig, dus de schuine rits leek mij ideaal. Ik kocht de schoenen online, zonder dat ik ze in het echt had gezien of gepast had. Ik bestelde de maat die ik altijd van Ariat heb: 38,5. Mijn ervaring is dat Ariat ruim valt, ik draag namelijk normaal gesproken maat 39. Net zoals mijn vorige paren bleek dit ook weer de goede maat te zijn. De schoen valt wel een stukje breder dan mijn vorige jodphurs, dat is voor mij geen enkel probleem want Platvoetje kan die extra ruimte goed gebruiken. Als je smalle voeten hebt denk ik alleen dat ze minder comfortabel zijn en de breedte is daarvoor niet de enige reden…

De hoogte van de schoen is namelijk een beetje gek. Hij is niet zo hoog als een jodphur of bijvoorbeeld de Ariat Terrain stalschoen, maar ook niet zo laag als een normale schoen. Omdat de schoen ter hoogte van je enkel stopt, en je daar wel een beetje ruimte moet hebben om je voet te kunnen bewegen, sluit de schoen niet heel mooi aan. Als je smalle voeten (en enkels) hebt, vraag ik me af of je stevig genoeg in de schoen kunt blijven zitten.
Ondanks dat de schoenen ook bij mijn enkels niet aansluiten, zit ik er wel stevig in. Alleen vormt het gebrek aan aansluiting een ander probleem. Het is een ideale opening voor zand en vlas. Ik sta dus regelmatig zand of vlas uit mijn schoenen te kloppen. Ook denk ik dat het een hele slechte combinatie is met een stijgbeugel. 

Daarnaast vind ik het model een beetje lomp. Stalschoenen zijn doorgaans nooit echt paradepaardjes, maar de afgekapte hoogte doet niet veel goeds voor deze schoen.

Zijn er dan ook nog positieve dingen? Zeker! Het is namelijk een hele fijne schoen! Ik gebruik de schoenen nu ruim 1,5 jaar en ze zien er nog heel goed uit. De rits spray ik regelmatig even in met de Petrie zipp spray en blijft mooi soepel. 

Het brede model is voor mij ideaal en door de rits kan ik de schoenen makkelijk aan- en uittrekken. Wel zo handig als je even snel je laarzen wilt aantrekken en andersom. 

In dit geval gaat function before fashion. Want eerlijk is eerlijk; ik vind ze niet mooi, maar smaken verschillen. Het comfort van de schoen maakt veel goed, ik kan er uren op lopen en ik ben blij met de kwaliteit. Ze blijven heel netjes ondanks dat ik ze dag in dag uit en bij elk weerstype gebruik. 

Conclusie:
Fijne en stevige schoen. Niet de meest charmante schoen, maar wel een hele comfortabele. Zeker als je wat bredere voeten hebt. 

De schoenen hebben een adviesprijs van € 129,95. Ze zijn o.a. te koop bij Divoza

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie