Reviews

[Review] Ariat V Sport Paddock Jopdhurs

Het was tijd voor een stel nieuwe stappers om naar stal te dragen. Het werden de Ariat V Sport Paddock Jopdhurs. In deze blog lees je hoe ze bevallen.

Laat ik voorop stellen dat ik een ontzettende zeikerd ben op het gebied van schoenen. Hoewel mijn voeten niet heel groot zijn (maat 38-39) hebben ze qua breedte toch wel wat Hollands glorie… en klemzittende kleine teentjes, die háát ik.

Veel stalschoenen zijn nogal, hoe zeg ik dit subtiel? Lomp. Dit is prima wanneer je er echt veel op loopt, en ze veel te verduren krijgen. Echter zijn de ergste omstandigheden, die mijn schoenen te wachten staan op stal, een half uur in een eb-en-vloed bak staan tijdens het longeren. Dat moest dus subtieler kunnen. Met het volgende eisenlijstje ging ik op zoek:

 • Comfortabel voor mijn brede pootjes
 • Makkelijk schoon te maken
 • Subtiel uiterlijk
 • Geen natte voeten krijgen tijdens longeren en afspuiten

Ariat is voor mij niet onbekend, al eerder had ik stalschoenen van Ariat en ook heb ik de Ariat Grasmere laarzen. Toen ik in de winkel na een aantal andere schoenen, de Ariat schoenen aantrok wist ik weer het grote verschil: het voetbed.

Het voetbed van de Ariat V Paddock schoenen is van de ATS-technology. Samengevat bevat de zool gelkussentjes die ondersteuning en comfort bieden. En dat merk je. Zodra je ze aantrekt voel je ‘het’ al.

review-ariat-sport-paddock-jodhpurs-01

Ook is het leer van de schoenen heel soepel. Veel schoenen met een rits bovenop vond ik te stug en niet prettig aanvoelen. Bij deze Ariat schoenen heb ik de rits vanaf het begin af aan al niet gevoeld.
Dus ga ik nu heel enthousiast vertellen dat ik er meteen de hele dag op kon lopen? Nope. De eerste week dat ik de schoenen droeg heb ik namelijk flinke blaren gekregen op mijn hiel. Die kreeg ik van de Ariat Grasmere laarzen trouwens ook.

review-ariat-sport-paddock-jodhpurs-02

Na een weekje blaarpleisters waren de blaren verleden tijd en begonnen ze echt lekker te zitten. Niet veel later gingen ze als pantoffeltjes zitten en dat zitten ze nog steeds. Inmiddels draag ik de schoenen nu 4 maanden elke dag. Na 4 maanden is er nog geen spoor van slijtage te zien.

De Ariat V Paddock Jodhpurs zijn natuurlijk ook geschikt om mee te rijden. Dit is terug te zien aan de achterkant. Hier zit een houdertje zodat je sporen goed blijven zitten. Ook zit er op de achterkant een patroontje wat de schoen net even iets anders maakt dan de meeste andere jodhpurs.

review-ariat-sport-paddock-jodhpurs-03

Tijd om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten:

Nadelen:

 • De prijs, de adviesverkoopprijs is € 199,95. Dat is niet heel goedkoop voor schoenen..
 • Niet 100% waterdicht

That’s it. Meer nadelen kan ik niet bedenken

Voordelen:

 • Soepel leer
 • Fijn voetbed
 • Uitneembare zool (handig om zo nu en dan te luchten en ideaal voor mensen die eigen zooltjes hebben)
 • Glad leer is makkelijk schoon te maken, ook het patroon op de achterkant

Voor de prijs van de schoenen verwacht ik wel dat ze een flinke tijd mee gaan. Of ze dat gaan volhouden kan ik nu natuurlijk niet zeggen. Mijn eerste paar Ariat stalschoenen gingen jaren mee, het tweede paar viel een stuk sneller uit elkaar.

Op dit moment kan ik niet anders zeggen dat ik blij ben met de schoenen. Als ze inderdaad een lange tijd meegaan vind ik de prijs prima. Ik vind het geen probleem om te betalen voor comfort en voor mij zitten ze in elk geval heerlijk!
De schoenen zijn niet gevoerd dus het is nog wel afwachten of ze in de winter ook warm genoeg zijn. Eigenlijk verwacht ik van niet, maar ik ben dan ook een fluffy-sokken-in-outdoor-laarzen persoon. We’ll see.

Je kunt de Ariat V Sport Paddock schoenen o.a. kopen bij Epplejeck.

Wat vind jij van deze schoenen? Laat het weten in de comments!

 

Verder lezen:

Nog geen reacties

  Plaats een reactie