Reviews

[Review] BR Pro Mesh Springschoenen

Kira is geen sloper, maar springschoenen staan toch bovenaan mijn lijstje van spullen, die ik noodgedwongen moet weggooien. Scheuren, stukken eruit, stiksel los: noem maar op.

Toen ik de BR Pro Mesh springschoenen zag dacht ik, “die lijken me wel heel sterk”. Vandaag vertel ik jullie hoe deze springschoenen bevallen.

BR zegt zelf het volgende over de springschoenen:

Met een schokabsorberende, waterafstotende EVA voering, die de vrijkomende krachten bij overstrekking absorbeert en de belangrijke gebieden van de hoef beschermt. De schoen heeft een stevige impactbeschermende strook aan de achterkant, een sterke klittenbandsluiting en een zachte knop die het draaien van de springschoen voorkomt.

Pasvorm

Ik kocht de springschoenen in maat large. Maar toen ik ze omdeed zakte de moed mij een beetje in de schoenen. De springschoenen zaten vrij hoog en zakte niet echt lekker om de hoef, na een stukje stappen schoven ze zelfs helemaal omhoog. Dit bleek een kwestie van tijd te zijn. De springschoenen zijn, in het begin, vrij stug. Daarom heb ik heel bewust, de springschoenen niet meer terug gedaan in het bijgeleverde tasje. Ik heb ze plat bewaard zodat ze iets minder voorgevormd werden.

Review-BR-Promesh-Springschoen-03

Dat heeft gewerkt, want naar verloop van tijd vormden de springschoenen zich beter om de hoef. De springschoen heeft een zachte knobbel bij de kootholte. Hierdoor blijven de springschoenen in de meeste gevallen netjes op hun plek. Soms zit er eentje gedraaid als ze deze een keer goed aantikt.
Als hij helemaal omdraait mist er een stukje bescherming, juist waar het belangrijk is, daarom zal ik de springschoenen zelf niet gebruiken in de paddock of wei. De kans dat hij tijdens een gekke sprong draait is toch vrij groot. Enerzijds mis je hierdoor een stukje bescherming, anderzijds lijkt mij die knobbel voorop het been ook niet heel aangenaam.

Wat ik vooral positief vind aan deze springschoenen is de achterkant, deze is (extra) verstevigd en ziet er bijzonder solide uit. Na een aantal weken gebruik zie ik hier nog helemaal zero beschadigingen aan. Aan de zijkanten zijn wel wat streepjes te zien van het ertegenaan strijken maar niets om me zorgen om te maken.

Review-BR-Promesh-Springschoen-01

Schoon houden

Zand blijft wel een beetje in de mesh gaatjes zitten en de beste oplossing is om ze even af te spoelen, zodat al het zand eruit spoelt. Met een borstel krijg ik nat zand er niet goed uit. Positief punt is trouwens ook dat ze in de wasmachine mogen. Houd ik van. Na een ritje in de wasmachine komen ze er als nieuw uit.

Ondanks het stugge begin, letterlijk, ben ik te spreken over de springschoenen. Ze zijn stevig en ik vind ze er ook chic uitzien. Geen kolossale dingen aan die hoeven, maar een subtiele beschermer.

Verkrijgbaarheid

De springschoenen bestaan in 4 maten: S, M, L en XL. En in twee kleuren: zwart en wit. Als je de set helemaal compleet wilt maken bestaan er ook peesbeschermers in ditzelfde materiaal.

Wat denk je, zijn deze springschoenen ook iets voor jou? 

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie