Reviews

[Review] Bucas Recuptex deken

Eind september ontving ik de Bucas Recuptex deken om uit te proberen. Kira en ik hebben hem uitgebreid getest en in deze blogpost lees je onze ervaring.

De Recuptex deken van Bucas heeft de laatste tijd aardig wat naamsbekendheid gekregen. Voor degene die er nog nooit van gehoord hebben: de Recuptex deken van Bucas is een therapiedeken. In het ruggedeelte van de deken zijn rvs draadjes geweven die het magnetische veld weerspiegelt, dit stimuleert de bloedcirculatie. Een betere bloedcirculatie zorgt ervoor dat spieren meer zuurstof krijgen en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Het speciale Recuptex gedeelte

Bucas zegt dit zelf over de deken op hun website:

Bucas Recuptex Therapy deken is de ideale keuze voor de behandeling van paarden met chronische artritis of rugproblemen en helpt bij het ​​herstel proces te versnellen in een natuurlijke beschermde omgeving.

Kira heeft in het verleden ernstige rugklachten gehad en door haar continue alertheid blijft ze veel spierspanning in haar rug houden. Door middel van een supplement (Magnesium) en osteopathie behandelingen is haar rug redelijk stabiel, maar extra hulp kan nooit kwaad.

De eerste indruk

Het eerste wat mij opviel aan deze deken was de zachte stof waarvan de deken is gemaakt. Dit is een speciale stay-dry stof die je ook op een nat paard kunt leggen. Verder is hij voorzien van kruissingels onder de buik en is er een 3-voudige sluiting bij de borst.

1. Klittenband sluiting
2. Gesp
3. Snap-lock magneetsluiting

Hij heeft geen bilriem maar er wordt wel een touwtje bij geleverd die je aan de achterkant kunt bevestigen. Verder heeft hij aansluitingspunten zodat je hem als onderdeken onder een andere Bucas deken kunt gebruiken. De voorste bevestiging past trouwens ook aan een Horseware deken.

De eerste indruk op het paard

De deken sluit bij Kira heel mooi aan om haar borst en hals. De maat die ik heb (6,6″ / 195 cm) heb ik altijd en past netjes. De ruglijn van de deken is vrij stijf in het begin, waardoor deze he-le-maal niet aansloot. Daar schrok ik een beetje van, want hoe kan die speciale stof dan invloed uitoefenen? Dat bleek een kwestie van geduld te zijn want nadat ik hem even heb gebruikt wordt hij soepeler en sluit hij beter aan.

De werking

Eén ding is zeker: het doet iets. Kira wordt namelijk een stuk warmer onder deze deken. Qua warmte is hij niet te vergelijken met een dunne zomerdeken, terwijl hij er wel zo uit ziet.
Kira is inmiddels van stal verhuisd en de temperaturen zijn naar beneden gevlogen. Stress van de verhuizing en kou is voor Kira hét recept om haar rugspieren te laten veranderen in staalkabels. En eerlijk….

Kira is nog nooit zo fijn in haar rug geweest! Elke keer weer merk ik, dat wanneer ik de deken een tijd om had gelaten, ze haar rugspieren veel meer ontspande. Ook het opbollen van haar rug, wat ik als oefening van de osteopaat moet doen, gaat zonder haar gebruikelijke protest.

De staat van Kira’s rugspieren na de verhuizing geeft voor mij de doorslag. Ik hartje Bucas Recuptex. Kira heeft nog steeds veel spanning door alle nieuwe dingen, maar in haar beweging is daar niets van terug te zien. Mijn zweetdeken is ook de verpakking nog niet uit geweest, daar gebruik ik nu de Recuptex voor. Door de magneetsluiting is hij heel snel even aan de voorkant vast te maken als ik ermee naar de bak loop.

Soepele, maar stevige, stof

De deken is niet goedkoop maar ik vind het de investering wel waard. Bucas Recuptex dekens kun je onder andere kopen bij Epplejeck .

Lijkt de Recuptex jou ook iets? Of heb je er al ervaring mee? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie