Reviews

[Review] Derrière Equestrian onderbroek met padding

Derriere Equestrian review

Zadelpijn. Doorrijden. Een subtiele omschrijving van schuurplekken, op plekken waar je ze niet wilt hebben. In deze context met de billen bloot gaan is misschien wat ongepast maar, tja: ik heb daar dus last van. 

Ik weet zeker dat ik daar niet de enige in ben want anders was het merk Derrière Equestrian nooit van de grond gekomen. Het merk ontwikkelde een speciale lijn ondergoed voor de ruitersport. Het gedeelte naadloos ondergoed is niet zo spannend, maar wat wel uniek is, zijn de ‘padded’ onderbroeken. Een wielrenbroek, maar dan anders.

De padded onderbroeken zijn verkrijgbaar in 2 modellen. Model ‘panty’ en model ‘shorty’. Ik kocht model ‘panty’ en testte hem o.a. tijdens mijn buitenrit in Kroatië.

Derriere Equestrian

Het broekje binnenstebuiten zodat je de padding goed kunt zien.

Comfort en pasvorm

Het was even wennen, mijn gebruikelijke ondergoed bestaat namelijk uit een stuk minder stof. Met de padding erin voelt het aan alsof ik een luier aan heb, maar toch zit het niet onprettig. De stof is zacht en glad en de elastieken band sluit aan zonder te knellen.

Derriere Equestrian

Het broekje blijft netjes zitten waar hij zit. Geen oprollende randjes, geen dubbelzittende stof, ik vergat eigenlijk al heel snel dat ik hem überhaupt aan had. Tijdens mijn hele rit heb ik hem geen 1 keer gevoeld.

Het was in Kroatië nog vrij warm en met een half matras in mijn broek had ik wel verwacht dat het zweterig zou worden. Niets is minder waar, hij kan zo in een luier reclame. “Kijk eens hoe droog de billetjes zijn!”

Warm weer, 2 uur in het zadel, een zadel die ook iets minder comfortabel is dan mijn eigen zadel, en de uitkomst was waar ik op hoopte: zero ongemakkelijkheden.
Ook tijdens normale trainingen heb ik hem getest en ik kan niets anders zeggen dat hij echt heel fijn zit!

Nadelen?

Ik heb behoorlijk voor de spiegel staan squaten en m’n nek verdraaid om te zien of je geen afdruk van de padding ziet. Dat vind ik niet heel charmant namelijk. Ik zag het bij mezelf wel een beetje, maar van andere lelijke randjes was dan weer geen sprake.
Grappig wel, er kwam van de week een stalgenootje terug van buitenrit (van 30 km!!) en ik vroeg aan haar of ze geen blauwe billen had. “Nee hoor, niet met mijn paardrij onderbroek” Guess what… ze droeg ook een Derrière Equestrian! Ik heb uitgebreid naar haar kont staan kijken, voor professionele doeleinden uiteraard, en kon concluderen dat er nauwelijks tot geen afdruk van de padding te zien is. Your looks are safe dus.

Conclusie

Voor mensen die zich snel doorrijden zijn de broekjes van Derrière Equestrian echt een uitkomst. Voor mij in elk geval wel. Als ik een minpuntje moet noemen, dan is dat wel de prijs. De onderbroeken zijn niet goedkoop, het is dus even een investering, maar ik vind het de investering meer dan waard.
Het ondergoed van Derrière Equestrian is onder andere te koop bij Epplejeck.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie