Reviews

[Review] Duo Protection

Review duo protection

‘Hoefvet op basis van paardenvet’ Ja. Paardenvet dus. In de meest letterlijke vorm van het woord. Enerzijds een beetje sceptisch, anderzijds nieuwsgierig kocht ik een potje Duo Protection en je leest in deze blog mijn ervaring met dit product.

Hoefsmeden adviseren het invetten van hoeven vaak niet omdat de meeste middelen op de markt, eerder voorkomen dat er vocht in de hoef kan trekken dan dat het echt iets voor de hoef doet. Vocht in de hoornwand is belangrijk voor de flexibiliteit. Deze flexibiliteit is nodig om niet bij het minste van het geringste te scheuren, is een hoef te droog dan zal hij dit dus wel doen.
Volgens de verkoper trekt Duo Protection wél in de hoef omdat het een lichaamseigen stof is. De van nature in paardenvet aanwezige glycerine, zorg er bovendien voor dat vocht wordt aangetrokken.

Duo Protection zit in een eenvoudig blikje met draaidop. Aan de draaidop zit een kwastje waarmee je de hoeven meteen kunt insmeren. Handig! Mijn foto’s zijn trouwens inmiddels alweer achterhaald: het label is aangepast.
Het vet heeft wel een beetje de neiging om dik te worden, maar met een beetje schudden en roeren is het prima te smeren. De geur is niet echt aantrekkelijk maar gelukkig is het geen lippenbalsem dus tijdens het smeren gewoon niet te diep inademen.

Duo Protection review

Handig kwastje

De hoeven krijgen een mooie glans na het insmeren. Het glimmende trekt betrekkelijk snel weg, wel blijft de hoef donkerder. Wat mij opviel is dat die donkere kleur veel langer blijft dan bij andere hoefvetten die ik gebruik. Ik gebruik hoefvet eigenlijk alleen als ik op wedstrijd ga en doorgaans is daar ’the day after’ niets meer van te zien. Bij Duo Protection wel. Duo Protection lijkt dus inderdaad ín de hoef te trekken en niet alleen een fancy laagje achter te laten.

Voor echt een goede eindconclusie qua hoefvet heb ik het verkeerde paard. Kira heeft geen hele slechte hoeven (al mogen ze wel iets harder groeien…) dus een duidelijke voor en na kan ik niet laten zien. Wel ben ik van mening dat Duo Protection meer doet dan andere vetten die ik tot op heden heb gebruikt.

Naast gebruik als hoefvet, kan Duo Protection ook als ledervet worden gebruikt. Hebben ze zelfs een aparte pot voor. Ik heb in de private label branche gewerkt and I know the drill: het is exact hetzelfde spul. Een apart potje is wel handig zodat er geen viezigheid van de hoef in het vet komt.

Maar ledervet dus. Een beter voorbeeld dan op deze singel kan ik niet geven. De singel is op de eerste foto niet vies… hij is gewoon héél erg uitgedroogd inclusief scheuren.

Jep.. niet meer te redden?

Net ingesmeert met 1 laagje Duo Protection

Opgedroogd na 1 laagje Duo Protection

Opgedroogd na laagje 2

Well.. that’s pretty impressive.
De scheuren zullen natuurlijk nooit meer uit het leer gaan, maar de singel was zo stug geworden dat ik hem ook niet meer gebruikte. Invetten met andere middelen leverde weinig resultaat. Na een paar keer invetten met Duo Protection is de singel soepel genoeg om nog gebruikt te worden.

Van sceptisch en nieuwsgierig naar enthousiast. Ik moet zeggen dat ik het een raar idee blijf vinden dat het paardenvet is (team vegetariër hier), maar de werking heeft me echt overtuigd. Behalve team vegetariër ben ik ook team duurzaam en dit pure natuurlijke product kan ik absoluut waarderen. Geen blabla, gewoon een goed product.

Duo Protection is onder andere te koop bij Epplejeck en PharmaHorse (met hun eigen label)

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar Duo Protection?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie