Reviews

[Review] Epplejeck rijbroek Andria full grip

review epplejeck rijbroek andria

Omdat mijn wedstrijdcarrière niet echt van een leien dakje gaat maar ik na 12 jaar toch eens een keer een andere wedstrijdbroek wilde, kocht ik een wat goedkopere rijbroek. Een Epplejeck rijbroek: goedkoop duurkoop?

De broeken die ik draag, zowel spijkerbroeken als rijbroeken, vallen toch vaak in de iets hogere prijsklasse. Niet heel bewust eigenlijk, maar ik reken toch al snel > € 100,- per broek af. Dat wilde ik voor een wedstrijdbroek niet uitgeven, heel frequent dragen zit er namelijk toch niet in waarschijnlijk.

De rijbroeken en Epplejeck eigen merk zijn gunstig geprijsd en na een korte passessie ging er een Epplejeck rijbroek mee naar huis: model Andria Full Grip. Met full grip wordt het siliconen zitvlak bedoelt, het model is ook verkrijgbaar zonder siliconen en in een lederen zitvlak. Het model is simpel, 2 zakken aan de voorzijde, 2 kontzakjes. Op beide kontzakjes zit een sierstiksel en op het linkerzakje zit een kroontje geborduurd, de gehele broek is verder voorzien van contrasterende stiksels in het grijs. Onderaan de broekspijpen zit elastiek. Ook niet onbelangrijk bij een witte rijbroek: de broek schijnt niet tot nauwelijks door.
De broek bestaat voor 67% uit katoen, 25% nylon en 8% lycra. Niet een gladde stof dus, maar wel voldoende stretch.

De pasvorm

De broek sluit niet heel hoog aan in de taille, maar een bouwvakkers decolleté wanneer je bukt zit er gelukkig ook niet in.
Bij mijn bovenbenen is er voldoende vulling om mooi aangesloten te zitten, rondom mijn knieën toont de broek wel wat plooien. De broek sluit onderaan wel weer netjes aan met het elastiek.
Ik draag de maat die ik altijd draag dus in mijn ogen valt de broek niet klein of juist groot.

Na het wassen verliest de broek zijn pasvorm ook niet. Of hij niet lubbert bij meerdere dagen dragen durf ik niet te zeggen, een wedstrijdbroek gaat na 1 wedstrijd de wasmachine in. Ik verwacht het eigenlijk niet.

Het comfort

Hoewel de broek wat plooien bij de knieën heeft zit dit verder niet vervelend, er komen geen vouwen in die gaan irriteren.
Het siliconen zitvlak bestaat uit kleine rechthoekjes. In tegenstelling tot de siliconen stippen van de Montar Highwaist rijbroek voel ik de siliconen helemaal niet, maar voel ik wel een beetje extra stevigheid ten opzichte van een geheel gladde rijbroek. Win – win dus, al blijf ik erbij dat siliconen zitvlakken niet súper veel bijdragen aan extra stevigheid in het zadel.

De eindconclusie is dat ik erg over de Epplejeck rijbroek te spreken ben. Hij is niet duur en zit goed. Ik ben zelf niet van de bling maar vind het wel leuk dat er contrasterend stiksel op zit. Kwestie van smaak.
De kwaliteit is tot zover ik kan bepalen na een aantal maanden dik in orde, naden zijn stevig gestikt en de broek is netjes afgewerkt.

De Epplejeck Andria Full Grip kost € 69,95 en is verkrijgbaar in het wit, zwart en donkerblauw. Uiteraard is deze broek te koop bij Epplejeck.

Welke wedstrijdbroek heb jij?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie