Reviews

[Review] Gallop Colour Shampoo

Review Gallop Colour Shampoo

Kleurshampoo is niet weg te denken uit de paardenwereld. Als het om shampoo voor super witte voetjes (en schimmels) gaat dan. Een kleurenshampoo speciaal voor bruine paarden was ik nog niet tegen gekomen. Maar als ik dat dan tegenkom, dan wil je natuurlijk wel weten of dat ook echt werkt. In deze blogpost mijn ervaring met de Gallop Colour Shampoo voor bruine paarden.

De Gallop Colour Shampoo is van het merk Carr&Day&Martin. Ik dacht dat ik het merk niet kende, maar het blijkt dat de Belvoir 2-stappen spray’s ook van dit merk is, die gebruik ik al jaren. De shampoo is er in 4 verschillende soorten; voor zwarte paarden, bruine paarden, schimmels en vossen (of andere lichtbruine tinten). Kira is heel donkerbruin en ik ging voor de variant ‘Bay’.

Met een gemiddelde prijs van € 13,95 is het niet echt een goedkope shampoo te noemen. Kneiterduur eigenlijk wel gewoon. Voor deze prijs krijg je 500 ml die 5-10 wasbeurten mee moet gaan.

De instructies op de fles zijn duidelijk en niet verrassend: aanbrengen op een natte vacht en uitspoelen. Ik bracht de shampoo aan met een grote spons en sopte er lekker op los. De shampoo schuimt goed en heeft een aangename geur. Het is een subtiele geur waarbij je paard niet meteen als een zuurstok ruikt.

Dan natuurlijk het belangrijkste: het resultaat. Zet je zonnebril op, hier komen de foto’s.

Zelfs op een slechte kwaliteit foto zie je d’r shinen

Echt heel erg shinen…

Alsof ik er een bak glitters overheen gegooid heb.

Zo, dat resultaat valt niet tegen. Naast dat ze heel hard glimt, ruikt ze ook nog eens lekker én voelt ze super zacht aan. Het resultaat blijft ook een flink aantal dagen. Zelfs na een modderbad in de wei borstel ik het vuil eenvoudig weg met een glimmend paard tot gevolg.

Conclusie

Na een wasbeurt glimt een paard al snel (dat is tenminste wel de bedoeling) maar ik heb zeker het idee dat het met deze shampoo net een beetje extra is. Voor een belangrijke wedstrijd, fotoshoot of keuring zie ik de meerwaarde van deze shampoo wel in. Voor andere gevallen vind ik de shampoo wel erg duur. Het is nog vroeg, maar: cadeau tip voor de feestdagen?

Gallop Colour Shampoo is onder andere te koop bij Minihorseshop.nl

 

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie