Reviews

[Review] Harcour rijbroek Jalisca

Review Harcour Jalisca

Met het idee dat ik geen siliconen of lederen zitvlak wilde, ging ik op zoek naar een nieuwe rijbroek. Mijn oog viel op de Harcour rijbroek Jalisca. Een rijbroek met sportieve look en niet al te veel tierlantijntjes.

Het merk Harcour kende ik nog niet. Hoewel er ‘since 1989’ op sommige kleding staat kan ik alleen vinden dat het merk in 2014 is geïntroduceerd. Harcour klinkt Frans, en dat is het ook. Qua looks doet het merk mij een beetje aan Kingsland denken.

Harcour Jalisca rijbroek

De Jalisca rijbroek is gemaakt van een dunne stof. (92% nylon en 8% polyurethaan) De zakjes aan de voorkant zijn afgewerkt met een rood biesje en een zilver glitter biesje. Dit glitter biesje komt ook terug op de achterkant, samen met een knoopje wordt er een kontzakje gesuggereerd. De stiksels zijn wit, wat de broek een sportieve look geeft, maar die sportieve look wordt vooral gecreëerd door het ‘fix-system’. Dit zijn siliconen knie-patches waar witte letters op staan.

Harcour Fix System

Verder heeft de broek volgens Harcour de kenmerken: waterafstotend en Bi-stretch.
Bi-stretch is meteen duidelijk, de broek is namelijk super stretchy, daar houd ik van. In combinatie met de dunne stof voelt de broek serieus aan als een tweede huid. (Oh jak Laura, wat cliché)
Qua pasvorm: de broek sluit vrij hoog in de taille. Maar minder hoog dan de eerder gereviewde Montar Highwaist rijbroek. Het elastiek aan de onderkant had van mij iets strakker gemogen, deze zit vrij los. De pijp kruipt hierdoor iets omhoog, niet extreem, maar ik draag bij deze broek dan toch liever mijn sok óver de broek heen.

Pasvorm Harcour Jalisca

(Zo groot krijg je ze nooit meer te zien. Beloofd.)

Waterafstotend kan ik ook inkomen, maar dan wel voor spatwater. Een beetje serieuze regen komt er gewoon doorheen. Doordat de broek zo dun is droogt hij wel super snel op! Daar verbaasde ik mij echt over toen ik als een verzopen kat op stal aankwam. Voordat ik Kira had gezadeld voelde de broek al niet eens meer onprettig nat aan. Pluspunt.

Die dunne stof heeft wel nadelen. Zo komt er af en toe een velletje van mijn been tussen mijn stijgbeugelriem. Dat is minder aangenaam. Ook denk ik dat hij in de winter een beetje te fris wordt. Met temperaturen van rond de 10 graden heb ik er in elk geval nog geen problemen mee.
Helemaal in zijn element was de broek natuurlijk toen het 20-25 graden was. Deze dunne rijbroek was toen héérlijk!

Harcour Jalisca

Ik heb de broek nu een aantal maanden in gebruik en hij is dan ook al vele keren gewassen. De stof blijft mooi, de broek blijft in model en er treedt (nog) geen pilling op.

Je kan mijn conclusie vast al raden: ik ben fan van deze broek. De elasticiteit van deze broek is zo fijn.
(Update augustus 2019: de Harcour Jalisca is één van mijn favoriete rijbroeken geworden en is na jaren dragen en wassen nog steeds niet gaan pillen of lubberen)

Pluspunten:

 • Super elastisch
 • Sportieve look
 • Subtiele versieringen
 • Droogt snel
 • Heel fijn bij warm weer

Minpunten:

 • Elastiek bij de enkels iets ruim
 • Velletjes niet altijd veilig door de dunne stof
 • Minder geschikt voor koud weer

De Harcour rijbroek model Jalisca kocht ik bij Epplejeck. De adviesverkoopprijs is € 139,95. De broek is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Kende jij het merk Harcour al?

Verder lezen:

1 Reactie(s)

 • Reply
  L
  28 juli 2017 at 09:15

  Bedankt voor deze nuttige review. Top!

Plaats een reactie