Reviews

[Review] Harry’s Horse Elite R Titanium beenbeschermers

De Harry’s Horse Elite R Titanium is ‘een sportieve beenbeschermer set vervaardigd uit hoogwaardig TPU-materiaal’ aldus Harry’s Horse. Wat mijn mening over de set is, lees je in deze blog.

De Elite R Titanium beenbeschermers worden verkocht als set. Hoge beschermers voor de voorbenen, en lage beschermers voor de achterbenen. Meteen handig aan de verpakking waar ze inzitten is, nou ja, de verpakking zelf dus. Dit is namelijk een zwart tasje van mesh met een trekkoord. Zo houd je ze netjes bij elkaar, en zand valt tussen het mesh door naar buiten.HH-Elite-R-Titanium-04

Hoewel de Titanium variant alleen als set verkocht wordt, wordt de zwarte variant (eventueel met gekleurde details) wel los verkocht. Prijzen van de voorbeen beschermers variëren tussen de € 45,- en € 50,-.

De eerste indruk van de beschermer is dat ze veel soepeler zijn dan ik verwacht had vanaf het plaatje, je kan de beschermers helemaal open klappen. Iets wat met de welbekende beenbeschermers, die er van vele merken in heel veel kleuren zijn, niet zo makkelijk kan. Opzich ook logisch, want het eerder genoemde TPU (Thermoplastisch polyurethaan) materiaal kenmerkt zich precies door deze eigenschap: elastisch.

De beschermers hebben kliksluitingen in plaats van het traditionele klittenband. Zand en haren in het klittenband is dus gelukkig verleden tijd. Bovendien vind ik het er ook sportief uitzien.
Ik moest wel wennen aan de sluitingen. Het omdoen ging prima, echter bij het weer af doen vond ik dat ze erg stug waren. Héél erg stug. Maar naarmate ik ze meer ging gebruiken werden ze soepeler en ging het afdoen ook prima. De aanhouder wint.

HH-Elite-R-Titanium-02
HH-Elite-R-Titanium-01De binnenkant van de beschermers is dun air neopreen. In combinatie met de ventilatie gaatjes in de buitenkant van de beschermer moet dit extra ventileren. Oftewel: benen zouden minder warm moeten worden. Ik kan je verklappen: ik heb geen meetapparatuur die de temperatuur van de benen kan meten in mijn kast staan. Maar als ik de hoeveelheid zweet op de benen/in de beschermer vergelijk met wanneer ik met ‘gewone’ beschermers heb gereden, lijkt dit wel minder te zijn.

De pasvorm van de beschermers is goed voor mijn KWPN-er. Door het soepele materiaal sluiten ze netjes om haar benen aan. Ik sluit de beschermers aan de voorbenen om het middelste gaatje. De achterbeschermers heb ik inmiddels aan het 3de en kortste gaatje, bij het tweede gaatje wilden ze nog wel eens gedraaid zitten na de training.
Waar je wel op moet letten is dat het neopreen niet dubbel zit, omdat het zo flexibel is klapt het makkelijk om bij het omdoen. En dat is natuurlijk niet zo prettig voor je paard.

De Elite R Titanium (sjonge, wat een lange naam) mogen niet in de wasmachine. Na het rijden borstel ik ze altijd even af, maar zo nu en dan is een sopje geen overbodige luxe. Ik heb de beschermers met een borstel en tea tree shampoo (= bacteriedodend) schoongemaakt en met bevredigend resultaat. Doordat je de beschermers in principe plat kunt leggen kan je makkelijk even schrobben met de borstel om haren en huidvet eraf te halen. Even afspoelen om het sop eruit te krijgen en klaar. Ook fijn: ze drogen snel weer op.HH-Elite-R-Titanium-03

De conclusie: ondanks dat ik in het begin ruzie had met de kliksluitingen zijn we inmiddels dikke vrienden. Ik vind de beschermers er mooi uit zien, ze blijven goed zitten en zijn makkelijk schoon te maken. Ik had wat twijfels over de stevigheid van de knopjes van de kliksluiting. Deze zijn na een aantal maanden gebruik nog steeds in dezelfde staat dus ik heb goede hoop voor de toekomst.

Deze beschermers zijn iets voor jou als je:

  • Op zoek bent naar een sportieve look
  • Meer ventilatie wilt dan de huis-tuin-en-keuken beenbeschermers

Laten hangen als je:

  • Niet rondom beschermers gebruikt (alternatief is dan om de zwarte Elite R aan te schaffen)
  • De eerste maand geen ruzie wilt krijgen met de kliksluiting

Wat zijn jouw favoriete beenbeschermers?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie