Reviews

[Review] Montar Highwaist rijbroek

Er zijn er nogal wat van: rijbroeken. De variatie in modellen, zitvlakken, knievlakken en versieringen is eindeloos. Onlangs kocht ik de Montar Highwaist rijbroek en je leest hier wat ik er van vind! 

Na wat broeken gepast te hebben ging de Montar Highwaist 2078 in de kleur donkerblauw mee naar huis. Deze rijbroek sluit, zoals de naam al aangeeft, hoog in de taille aan. De broek is gemaakt van 90% polyamide en 10% spandex. Oftewel: lekker stretchy.
Review-Montar-Highwaist-01

Het gehele zitvlak is voorzien van siliconen grip stippen en de onderkant is voorzien van elastiek. Net onder de rechterknie zit het merkje van Montar geborduurd.
De advies verkoopprijs van deze broek is € 139,95

Hightwaist is zeker niet overdreven, als je staat/loopt merk je dit al, maar als je eenmaal in het zadel zit merk je pas echt hoe hoog de broek sluit. Ik vind dit zelf prettig want ik vind niets irritanter dan een blote rug of vetjes die gedwongen worden over je broekrand te rollen. Enige puntje is wel dat de broek iets open staat bij mijn rug als ik zit, echt bezwaarlijk vind ik dit niet, ik draag mijn shirtje er toch altijd overheen en dan valt het niet op.Review-Montar-Highwaist-02

De siliconen grip geeft wel iets meer stevigheid dan een gewone rijbroek maar niet het gedwongen gevoel van een lederen zit. Mijn bovenbenen liggen misschien iets stiller door de broek maar het hebben van een siliconen zitvlak zal voor een volgende aankoop geen doorslaggevende factor voor mij zijn.

De siliconen stippen zijn in vergelijking met andere broeken vrij groot en af en toe voelt het een beetje schurend aan, ik denk dat het gevoel het beste te omschrijven is alsof je velletje ergens tussenzit. Als ik mijn been dan verleg is het gevoel over.

Rijbroeken gooi ik niet elke dag in de was, zoveel heeft hij immers niet te lijden van 1 ritje, en de broek blijft mooi in model. Hij lubbert niet en zit op dag 1 net zo lekker als op dag 2 en 3. Ook nadat hij op 30 graden gewassen is komt hij perfect uit de wasmachine. Andere broeken willen nog wel eens wat strakker zijn na het wassen maar dat kan ik over deze Montar broek niet zeggen. Fijn!

Al met al een fijne rijbroek, ik vind het stretchy stofje erg fijn en het model fijn zitten. Over de siliconen stippen ben ik nog niet razend enthousiast, het ziet er in elk geval wél leuk uit, verder is de broek namelijk heel neutraal.
Ren ik direct naar de winkel om alle mogelijke kleuren te halen? Nee, dat niet, maar ik sluit een tweede exemplaar niet uit.Review-Montar-Highwaist-03

Deze broek is iets voor jou als je houdt van:

 • Hoogsluitende rijbroeken
 • Stretchy stofjes
 • Siliconen zitvlakken

Laten hangen als je:

 • Op zoek bent naar extra stevigheid
 • Nachtmerries krijgt van broeken die tot je navel komen

De Montar Hightwaist rijbroeken zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en te koop bij o.a. Epplejeck en Divoza

Lijkt jou deze rijbroek fijn? Of heb je al ervaring met Montar rijbroeken? Ik lees graag jullie comments!

Verder lezen:

5 Reactie(s)

 • Reply
  Kim
  5 mei 2017 at 16:56

  Valt deze broek groot of klein??

  • Reply
   Laura - Stalgenootje.nl
   5 mei 2017 at 22:12

   Niet groot en niet klein. Ik draag van spijkerbroeken altijd maat 36 of breedte 27 en van rijbroeken 38, zo ook deze.

 • Reply
  Ellie
  25 augustus 2017 at 22:52

  Ik heb er ook 1 en ben er echt blij mee! Zit heerlijk en goede hoge taille .wil er graag nog 1 bij

 • Reply
  Ilse
  21 oktober 2017 at 04:55

  Probeer de cavallo chagall eens. (Niet overal in NL te koop maar wel de beste, duurzaamste en mooiste rijbroek ooit. (Kunst lederen zit, hoge taille). Ps ga nief voor de katoenen variant..

  • Reply
   Laura - Stalgenootje.nl
   4 november 2017 at 13:45

   Oh spuit 11 ziet nu deze reactie pas. De Chagall ziet er ook erg mooi uit! Zo te zien ook in een variant met siliconen. Ik houd hem in gedachte, bedankt voor de tip.

Plaats een reactie