Reviews

[Review] Puur Pollen

Review Puur Pollen paard

Een paard met hooikoorts. Het klinkt heel grappig maar in de praktijk is het een serieus probleem. Kira leek dit jaar voor het eerst last te hebben van pollen. Ik probeerde Puur Pollen uit en in deze blog lees je mijn ervaring met dit homeopathische middel.

Toen het mooie weer zich aandiende een aantal weken geleden begon Kira met het schudden van haar hoofd. Obsessief ja-knikken, schudden en zwiepen met haar hoofd, ze brieste de hele dag door en onder het zadel kwamen onaangekondigde kriebel-pauzes. Op regenachtige dagen was het geschud minder en het werd al snel duidelijk dat pollen de oorzaak moest zijn.

Helaas is er, net als voor mensen, geen geneesmiddel die een pollen allergie kan genezen. Het enige wat je kunt doen is de allergische reactie wat onderdrukken. Dure injecties die kort werken klinken alleen niet heel aantrekkelijk. Niet voor je paard en niet voor je portemonnee.

Er zijn ook een aantal supplementen op de markt. Variërend van een poeder voor een dikke 2 euro per dág tot aan de veel goedkopere homeopathische Puur Pollen.
Als je dan toch dingen gaat uitproberen kan je maar beter bij de goedkoopste beginnen toch? Ik kocht een flesje Puur Pollen en heb met verbazing de dosering gelezen. 1 ml per 5 dagen. Na 3 weken 1 ml per 3 weken.
Omgerekend kan je daar zo’n 2 jaar mee doen! Een beetje sceptisch begon ik met de dosering, hoe kan zo’n klein beetje nou op 600 kg paard iets uithalen?

Ingredienten puur pollen

De dag na de eerste dosering had Kira iets dunnere mest. Het viel me op, maar het kan net zo goed een wat rijker pak voordroog zijn geweest.
Veel verschil zag ik de eerste dagen niet, pas na de 3de dosering leek er verschil te zijn. Het effect leek ook weer af te nemen. Op dagen dat ze haar nieuwe dosis moest krijgen was ze onrustiger.

24 april ben ik met Puur Pollen begonnen en Kira staat inmiddels op de onderhoudsdosis van 1 ml per 3 weken.
Het klinkt bijna te goed om waar te zijn maar ik merk niets meer aan haar. Tuurlijk briest ze als er pollen-pluis in d’r neus waait en schudt ze ook wel eens met haar hoofd maar het obsessieve geschud, gebries en gekriebel is over.

Elk paard en elke allergie is anders. Aan Kira merk ik niets meer sinds ik Puur Pollen gebruik. Komt dat door het middel of is het Puur toeval? (Slechte woordgrap Laura, slechte woordgrap) Ik durf het niet te zeggen, maar voor de prijs van zo’n flesje is het in elk het proberen waard als je ook een schuddend en briesend paard hebt.
Vloeibare dingen spuit ik bij Kira altijd rechtstreeks in de mond. Als dat een gevecht is voor je paard kan je de druppels ook heel simpel op een suikerklontje of stukje brood druppelen. Homeopathische middelen zouden beter moeten werken als het rechtstreeks op het slijmvlies komt. Over brokken/muesli druppelen is dus niet handig.

Voordelen:

 • Voor Kira lijkt dit heel effectief te zijn
 • Goedkoop (dat horen we niet vaak!)
 • Makkelijk verkrijgbaar
 • Makkelijk toe te dienen

Nadelen:

 • Homeopathische middelen zijn niet wetenschappelijk onderbouwd
 • Onhandige verpakking, standaard spuitje past niet goed op het “mondje” en je moet geduldig zijn als je de druppels er 1 voor 1 uit wilt laten komen

Puur Pollen is op vele plekken (online) te koop. Online kun je hem bijvoorbeeld bestellen bij Medpets

Zoals ik al zei, elk paard en elke allergie is anders maar mocht je nog twijfelen of je het wilt proberen bij je schuddende/briesende/kriebelende paard: doen!

Ja… volgens mij is Kira wel blij met Puur Pollen.

Verder lezen:

2 Reactie(s)

 • Reply
  marga
  7 april 2021 at 13:21

  Ik gebruik pollen puur al een jaar of 3. Ik begin al in februari, maart met de druppels. Mijn paard hoestte verschrikkelijk in het voorjaar , waarschijnlijk door een pollenallergie. Ze heeft het 2de jaar nog 1 hoestperiode gehad in mei en daarna niet meer. Vorige zomer helemaal geen last gehad.

  • Reply
   Laura - Stalgenootje.nl
   8 april 2021 at 15:42

   Wat fijn om te lezen dat je zo’n goede ervaring hebt met het product!

Plaats een reactie