Reviews

[Review] Q-Linn Amsterdam Sport BH

Mijn collectie sportbh’s is inmiddels redelijk uitgebreid. Ja ik sport veel, maar nee dat is niet de reden van mijn brede collectie. Ik had de ideale Sport BH namelijk nog niet gevonden. Heeft de Q-Linn Amsterdam daar verandering in gebracht?

Q-Linn is een Nederlands merk dat sportlingerie verkoopt. Lingerie ja, want naast functionaliteit is ‘looking good’ ook een van de speerpunten bij Q-Linn. Het model Amsterdam springt er qua looks voor mij het meeste uit en ik heb deze dan ook aangeschaft.

Handig toch, als je sportBH matcht met je frontriem? 😉

Als ik een sportbh koop is één van de belangrijkste dingen waar ik op let: hoe makkelijk krijg ik hem uit? Dat moet namelijk niet een work-out opzich worden. Mijn grootste ergerpunt bij sportbh’s is wanneer ze achter mijn schouderbladen blijven hangen, als ik daar in de paskamer al moeite mee heb is het na het sporten met een bezwete rug al helemaal feest.
De Q-Linn Amsterdam heeft een standaard haakjes-sluiting en is daarmee vele malen makkelijker aan en uit te trekken dan sportbh’s die een (half) vaste achterkant hebben.
Om hem als racerback te dragen kun je de schouderbandjes aan elkaar vastmaken door middel van een haakje. Dit is overigens optioneel, je kunt de bandjes ook iets korter maken en de BH met rechte bandjes dragen.

Q Linn review
Hoe ik hem het liefst draag; als racerback

Het comfort van de BH is uitmuntend, de flexibele beugels zitten heel comfortabel en de stof voelt prettig op je huid. De cups zijn licht gewatteerd waardoor je ook prima kunt sporten met koud weer, als je begrijpt wat ik bedoel… Ook de schouderbanden zijn gewatteerd zodat de bandjes niet kunnen gaan snijden. En natuurlijk het belangrijkste; je vriendinnen are not going anywhere. De BH geeft, in elk geval voor mijn borstgrootte, voldoende steun tijdens high intensity sporten zoals paardrijden en hardlopen.

Kwaliteit is ook dik in orde. Ik heb de BH al vele keren gewassen in de bijgeleverde waszak en hij blijft heel mooi.

Toch een nadeel..

Hij klinkt perfect hè? Helaas heeft de Q-Linn Amsterdam voor mij toch een klein minpuntje: het metalen haakje op de rug voor het vastzetten van de schouderbanden. Naast paardrijden loop ik ook hard en klim ik meerdere keren per week, gevolgd door krachttraining waarbij ik regelmatig op mijn rug lig voor oefeningen. Vooral bij die laatste activiteit gaat het fout: het haakje irriteert mijn huid. Niet dat je zegt, goh kan comfortabeler. Nee, helaas krijg ik echt een wondje op mijn rug als ik hem meerdere trainingen per week draag.

Als ik de BH als racerback draag moet ik dus uitkijken dat ik de BH niet te lang of te vaak achter elkaar aan heb. Mocht het toch gaan irriteren dan kan ik hem gelukkig nog met rechte bandjes dragen. Je kunt het haakje dan een beetje draaien zodat hij niet op je huid komt.

Conclusie

Van alle sportbh’s die ik heb is de Q-Linn Amsterdam degene die ik het meest draag, en dat zegt een heleboel. Ik vind het jammer dat ik hem niet continu als racerback kan dragen maar dat ‘nadeel’ weegt niet op tegen de voordelen.

De Q-Linn Amsterdam is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en kost € 54,95. Niet de goedkoopste sportbh, maar absoluut een hele nette prijs/kwaliteit verhouding.

Via de website van Q-Linn kun je een passet bestellen zodat je thuis op je gemakje kunt passen en de juiste maat kunt bepalen. Je kunt de BH’s ook via Bol.com kopen.

Wat is jouw favoriete sportbh?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie