Reviews

[Review] QHP Cover Up

Toen ik de QHP Cover up broek voor het eerst zag dacht ik: die is handig! In deze review lees je of hij inderdaad net zo handig is als dat ik dacht.

De Cover Up broek van QHP is een trainingsbroek met aan beide kanten ritsen die helemaal open kunnen. Het idee hierachter is dat je de broek uit kunt trekken zonder dat je je schoenen (of laarzen!) uit hoeft te trekken.

QHP Cover up broek

Het idee is niet uniek. Ik weet dat zulke broeken ook bij basketbal worden gebruikt, al weet ik niet of hier ook de oorsprong ligt. Ik ben het bij ‘de paardenmerken’ in elk geval verder nog niet tegen gekomen.

De QHP Cover up is verkrijgbaar in 2 kleuren, grijs en navy, en 3 maten. S, M en L. Het maatadvies is als volgt:

Maat 34/36 > S
Maat 38/40 > M
Maat 42/44 > L

Voor mij klopt dit advies. Ik draag van rijbroeken maat 38 en van spijkerbroeken 36 en kocht maat M. Dit is met een broek eronder een prima maat voor mij. Zonder broek eronder (of met een gladde hardloopbroek) is hij aan de grote kant. Gelukkig zit er een trekkoord in waardoor ik de broek strakker kan maken, ik hoef dus niet bang te zijn dat hij plotseling op mijn enkels hangt.

Naast de ritsen aan de zijkant heeft de broek ook een dubbele witte bies en staan er 2 witte logo’s op, 1 op de linker broekspijp en boven het kontzakje. Verder heeft de broek 2  ruime zakken, met rits. Met die zakken met rits scoren ze punten. Die halve laptop die we tegenwoordig een telefoon noemen, kan veilig worden opgeborgen.

De broek is heel eenvoudig helemaal open te ritsen. Je kunt je laarzen er al onder aan trekken zodat je zo, met een schone rijbroek, op je paard kunt stappen.

Ook niet onbelangrijk: de broek is ook weer makkelijk in elkaar te ritsen.

De pluspunten van de QHP Cover up:

  • Hij houdt je (witte) rijbroek schoon
  • Een extra laag warmte voor koude dagen
  • Makkelijk uit te trekken zonder je schoenen of laarzen te hoeven uittrekken
  • (Perfect voor hardlopers om warm te blijven in het startvak)

De enige opmerking die ik heb is dat het haakband van het klittenband wat aan de korte kant is bij de tailleband. Hierdoor zit ‘het flapje’ niet heel stevig vast en zit er ook een streep loze lusband. Maar hé, als dat alles is.

Niet alleen voor wedstrijdruiters is hij handig, ook voor een normale (koude) dag naar stal is hij fijn. Ik vind hem zelf ook ideaal voor naar hardloopwedstrijden en ik kan me voorstellen dat voetballers en andere buitensporters hier ook veel plezier van kunnen hebben. Multifunctioneel dus.

De QHP Cover up broek heeft een advies verkoopprijs van € 39,95 en is onder andere te koop bij Epplejeck.

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie