Reviews

[Review] Rapide Leather gel

Review Rapide Leather Gel

Op Horse Event kreeg ik bij de stand van Rapide een kleine tube Rapide Leather gel om te proberen. Bij het zien van mijn Dubarry laarzen dachten ze vast dat ik dat wel kon gebruiken..

Zelf zegt Rapide dit over de Leather gel: “Rapide Leather gel is een reinigend en voedend onderhoudsmiddel, speciaal ontwikkeld voor leder. Regelmatig onderhoud houdt het leder soepel, waterafstotend en geeft het een opvallende glans. Zuinig in gebruik. Is een emulsie van minerale oliën, water, carnaubawas, (plantaardig) en bijenwas.”

Dat gaan we dan maar eens testen!

Ergens had ik verwacht dat het goedje doorzichtig zou zijn. Dat is het zoals je kunt zien niet, eigenlijk ook niet vreemd. De kleur komt waarschijnlijk van de carnaubawas (I googled it) en de bijenwas. De geur is ok, ik hoef er geen parfum van maar het is ook niet onaangenaam om mee te werken.

Om het resultaat goed te kunnen zien heb ik slechts 1 laars ingesmeerd. Je mag raden welke…

Close up je van de neus van de laars, voor en na:

De Leather gel verzorgt het leer duidelijk en geeft niet alleen een glimmend laagje wat voor het leer verder weinig doet. De kale plekken op de neus worden na verloop van tijd wel weer iets lichter maar vallen een heel stuk minder op. Dit effect heb ik tot op heden alleen nog maar met gekleurde schoenpoets gehad.

Pluspunten:

  • Handige tube
  • Voedt het leer goed
  • Laat geen vieze vette laag op je handen achter

Nadelen:

  • Niet heel zuinig in gebruik

Eindoordeel Rapide Leather gel:

Rapide zegt zelf dat de ledergel zuinig in gebruik is, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Maar het is dan ook het enige nadeel wat ik kan bedenken en gezien de schappelijke prijs is dat punt te verwaarlozen. Wat ik vooral zo fijn vind is dat hij niet zo vies vet is als sommige andere lederonderhoud middelen. Je zou haast zin krijgen om je spullen te gaan invetten. 😉 Aanrader dus!

Online Rapide Leather gel kopen? Dat kan onder andere bij Epplejeck en bij Bol.com

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie