Shopgenootje

[Shopgenootje] Verharing tools

Tips bij verharen paard

De zomertijd is ingegaan, de bloesembomen staan in bloei… en de hoeveelheid haar die van je paard afkomt is niet. te. doen. Zelfs bij kortharige Kira vraag ik me af waar al dat haar vandaan komt. Vandaag een aantal handige tools om je door deze barre periode heen te slaan.

Laten we meteen van start gaan. De eerste tool die ik wil noemen is “StripHair“. Het is een hard, maar flexibel, blok rubber. Ik zag deze bij een stalgenoot en zij was laaiend enthousiast. Adviesprijs is € 39,95 en onder andere te koop bij DocHorse en de Paardendrogist.

Ik begrijp het als je even moet bijkomen van die prijs. Daarom een hele goedkope optie die ik zelf veel heb gebruikt bij Diana. Diana stond de laatste jaren zonder deken en in een wintervacht aanmaken was ze de beste! Die moest er alleen dan ook weer af, hiervoor gebruikte ik een hele simpele tool: een zweetmes met kartels. Hiermee kan je een groot oppervlakte in 1 keer doen. Voor de benen en het hoofd is hij niet geschikt, maar verder heel handig.

De volgende optie is waarschijnlijk wel een bekende. De Furminator. Deze ontharingsborstel is verkrijgbaar in heel veel verschillende formaten en soorten voor alle type dieren. Ook voor paarden is er een speciale Furminator, voor € 49,95 is hij van jou.
Mocht je de Furminator te duur vinden is er ook een goedkoper alternatief. Bijvoorbeeld de magic haarverwijderaar van Kerbl. Met een prijs van € 13,95 net even leuker geprijsd.

Tja, voor de rest kunnen we alleen maar afwachten. Succes de komende weken and keep on grooming!

Heb ik een handige tool gemist? Laat het weten in de reacties!

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie