Shopgenootje

[Shopgenootje] Wedstrijdnummers

Shopgenootje; van één productsoort binnen de ruitersport laat ik zien wat er verkrijgbaar is. Deze keer: wedstrijdnummers.

Niet op alle wedstrijden is het verplicht, maar het is wel handig om te hebben als je regelmatig op wedstrijd gaat: wedstrijdnummers. Je startnummer kan je aan je hoofdstel bevestigen, je dekje of aan je laars/arm. Zolang het maar duidelijk is wat je startnummer is. Wedstrijdnummers zijn er in heel simpel en goedkoop tot exclusief en vrij prijzig. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Simpel en doeltreffend:

De simpelste en goedkoopste variant van wedstrijdnummers zijn de plastic hoesjes met nummers erin. Meer kunnen we er niet van maken. Je kunt ze met elastiek aan je arm bevestigen, aan je hoofdstel knopen en met een veiligheidsspeld kun je ze ook aan je dekje bevestigen. Deze nummers zijn vrijwel bij elke ruitersportwinkel te vinden.

Wedstrijdnummers

Strass:

Een iets uitbundigere variant als degene hierboven. Het merk Pfiff heeft de standaard wedstrijdnummers wat opgeleukt met strasssteentjes. Verkrijgbaar in roze en normale strass en onder andere te koop bij TopFit HorseShop.

Lak:

Als je een mooi hoofdstel hebt met lak details dan is een wit plastic hoofdstelnummer misschien niet helemaal waar je naar op zoek bent. HB en QHP hebben een hoofdstelnummer in zwart lak met een paar blingetjes. De variant van HB maak je vast door middel van klittenband, die van QHP heeft een drukknoopje. Misschien dat je met een beetje creativiteit en veiligheidsspelden hem ook op je dekje kunt spelden. Leuk voor als je laklaarzen hebt.

Lemieux wedstrijdnummers:

Geen lak, wel leer. De wedstrijdnummers van Lemieux zijn er in diverse uitvoeringen. Rond en rechthoekig. Zwart en wit. Er zijn speciale nummers voor je dekje die een speld aan de achterzijde hebben zodat je hem makkelijk aan je dekje kunt spelden. Zelf heb ik de witte rechthoekige variant voor aan mijn dekje aangeschaft. Meteen een mini review: hij blijft goed stevig zitten. De speld is wel vrij dik waardoor er best wel een riant gaatje in je dekje geprikt wordt. Het eruit schuiven van de nummers vergt even wat handigheid, misschien wordt dit nog wel soepeler. Hoewel er het merkje Lemieux opstaat is de fabrikant het Australische Hamag. Ik zet wel mijn vraagtekens bij de prijs/kwaliteit verhouding, echt super netjes is het niet afgewerkt en als je de prijzen van Hamag zelf ziet dan ligt de prijs die je voor een Lemieux wedstrijdnummer betaald vrij hoog. Desalniettemin ben ik wel blij met de aanschaf.
Naast losse wedstrijdnummers heeft Lemieux ook een dekje waarin je cijfers kunt stoppen. Ook een handige optie.
Alle producten van Lemieux zijn te koop bij Dochorse.

Chique de friemel

Wil je echt op chic, dan ben je bij Kettner aan het juiste adres. Kettner heeft 2 varianten wedstrijdnummers:  de snap en de clip. De snap variant is ook verkrijgbaar met strasssteentjes. Beide varianten zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren leer.
Allebei de uitvoeringen kunnen voor zowel het hoofdstel als voor een dekje worden gebruikt, voor de snap variant moet je nog wel even je dekje een beetje verbouwen. Prijzen zijn vanaf € 109,95. Niet goedkoop, maar je krijgt er wel een kwaliteitsproduct voor terug. Bron van onderstaande foto’s én online bestellen: Kettner Products

Wat is jouw favoriet?

Verder lezen:

Nog geen reacties

    Plaats een reactie